Ma még havazni fog, de már semmi se állíthatja meg a tavaszt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Magyarország pillanatnyi időjárása 2018. március 5-én hajnali 5:50-korFotó: OMSZ

Hónapok óta várok már a pillanatra, és végre eljött: világosban kezdhetem a hajnali ügyeletet! A tavasznak egyelőre ennyi jele van, kérdezzék csak a nyírbogátiakat, ahol ma hajnalban mínusz 17 fokot mértek. Az ország keleti határvidékén még kemény fagyok vannak, az ország középső részén már csak mínusz 6-mínusz 10 fokot mérnek, a nyugati határvidéken meg épphogy fagy.

Napközben már a melegfront hatása fog érvényesülni úgy hőmérsékletekben, mint keringési zavarokban és fejfájásban. A melegebb levegővel együtt nedvesség is érkezik, ezt javarészt hó, este felé ónos eső formájában élvezhetjük. A csapadékos idő kedden is folytatódik, akkor a hó és eső közti átmenet minden elemével megismerkedhetünk majd. Kedden már csak elszórtan lesz fagy, szerdán pedig már egész koratavaszi 6-11 fokra is számíthatunk, hétvégére pedig végérvényesen megérkezik a tavasz.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.