Ma még havazni fog, de már semmi se állíthatja meg a tavaszt

időjárás
2018 március 05., 05:24
comments 99
Magyarország pillanatnyi időjárása 2018. március 5-én hajnali 5:50-kor
photo_camera Magyarország pillanatnyi időjárása 2018. március 5-én hajnali 5:50-kor Fotó: OMSZ

Hónapok óta várok már a pillanatra, és végre eljött: világosban kezdhetem a hajnali ügyeletet! A tavasznak egyelőre ennyi jele van, kérdezzék csak a nyírbogátiakat, ahol ma hajnalban mínusz 17 fokot mértek. Az ország keleti határvidékén még kemény fagyok vannak, az ország középső részén már csak mínusz 6-mínusz 10 fokot mérnek, a nyugati határvidéken meg épphogy fagy.

Napközben már a melegfront hatása fog érvényesülni úgy hőmérsékletekben, mint keringési zavarokban és fejfájásban. A melegebb levegővel együtt nedvesség is érkezik, ezt javarészt hó, este felé ónos eső formájában élvezhetjük. A csapadékos idő kedden is folytatódik, akkor a hó és eső közti átmenet minden elemével megismerkedhetünk majd. Kedden már csak elszórtan lesz fagy, szerdán pedig már egész koratavaszi 6-11 fokra is számíthatunk, hétvégére pedig végérvényesen megérkezik a tavasz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.