Az East Riverbe zuhant egy helikopter New Yorkban, öten meghaltak

2018 március 12., hétfő 4:33
32

Túl gyorsan repült, és túl meredeken ereszkedett, mesélték a szemtanúk arról a piros helikopterről, amely vasárnap délután zuhant az East Riverbe Manhattan mellett. A kis piros helikopteren a pilótával együtt hatan voltak, neki, miután a gépet a vízre tette, sikerült kimenekülnie.

Két utas azonnal életét vesztette, hármat a New York-i tűzoltók búvármentői még ki tudtak húzni a gépből, és életveszélyes állapotban kórházba szállítottak, de végül ők is mind életüket vesztették. Ők valamennyien fotósok voltak. A mentést bonyolította, hogy mindegyik utas szorosan be volt kötve az ülésébe, a búvároknak erővel kellett kivágniuk őket a süllyedő roncsból.

A baleset oka egyelőre nem ismert. Az Eurocopter AS350-est a Liberty Helicopters adta bérbe a fotósoknak - ez az egyetlen New York-i helikopteres cég, amelynek engedélye van a Szabadság-szobor háromszáz méteres körzetének megközelítésére. A gépet tapasztalt pilóta vezette, legalábbis a cég brosúrája szerint pilótáik "28 éve balesetmentesen" közlekedtek. (Via NY Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt