Az East Riverbe zuhant egy helikopter New Yorkban, öten meghaltak

külföld
2018 március 12., 04:33
comments 32

Túl gyorsan repült, és túl meredeken ereszkedett, mesélték a szemtanúk arról a piros helikopterről, amely vasárnap délután zuhant az East Riverbe Manhattan mellett. A kis piros helikopteren a pilótával együtt hatan voltak, neki, miután a gépet a vízre tette, sikerült kimenekülnie.

link Forrás

Két utas azonnal életét vesztette, hármat a New York-i tűzoltók búvármentői még ki tudtak húzni a gépből, és életveszélyes állapotban kórházba szállítottak, de végül ők is mind életüket vesztették. Ők valamennyien fotósok voltak. A mentést bonyolította, hogy mindegyik utas szorosan be volt kötve az ülésébe, a búvároknak erővel kellett kivágniuk őket a süllyedő roncsból.

A baleset oka egyelőre nem ismert. Az Eurocopter AS350-est a Liberty Helicopters adta bérbe a fotósoknak - ez az egyetlen New York-i helikopteres cég, amelynek engedélye van a Szabadság-szobor háromszáz méteres körzetének megközelítésére. A gépet tapasztalt pilóta vezette, legalábbis a cég brosúrája szerint pilótáik "28 éve balesetmentesen" közlekedtek. (Via NY Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.