Kósa Lajos nem mert kiállni beszélni Debrecenben

politika
2018 március 15., 10:15
comments 93
Ezekkel a táblákkal várták Debrecenben Kósa Lajost, de hiába. A miniszter indoklás nélkül távol maradt az ünnepségtől.
photo_camera Ezekkel a táblákkal várták Debrecenben Kósa Lajost, de hiába. A miniszter indoklás nélkül távol maradt az ünnepségtől. Fotó: Olvasónk felvétele

Az előzetes programtól eltérően Kósa Lajos nem mondott beszédet a debreceni március 15-i ünnepségen. Kósa távolmaradását a helyszínen nem indokolták, de talán összefügghetett azzal, hogy a helyi ellenzék transzparensekkel várta. "Lajos! Mama jól van? Disznók esznek rendesen?" - állt az egyik transzparensen, egy molinóra pedig azt írták, "Lajos! Csókoltat az ezerháromszáz milliárd forint".

Kósa helyett végül Pósán László országgyűlési képviselő beszélt, aki igyekezett párhuzamokat találni 1848 és korunk Magyarországa között. Persze neki nem az jutott eszébe, hogy ahogy akkor, úgy most is milyen fenyegető Oroszország közelsége. Inkább a Habsburg elnyomást próbálta párhuzamba állítani azzal, hogy Magyarország most önként, saját vállalásából tagja nemzetközi szervezeteknek, mint az EU és az IMF, és ezekből a tagságokból kötelességek is következnek. (Via Cívishír)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.