Kósa Lajos nem mert kiállni beszélni Debrecenben

Ezekkel a táblákkal várták Debrecenben Kósa Lajost, de hiába. A miniszter indoklás nélkül távol maradt az ünnepségtől.Fotó: Olvasónk felvétele

Az előzetes programtól eltérően Kósa Lajos nem mondott beszédet a debreceni március 15-i ünnepségen. Kósa távolmaradását a helyszínen nem indokolták, de talán összefügghetett azzal, hogy a helyi ellenzék transzparensekkel várta. "Lajos! Mama jól van? Disznók esznek rendesen?" - állt az egyik transzparensen, egy molinóra pedig azt írták, "Lajos! Csókoltat az ezerháromszáz milliárd forint".

Kósa helyett végül Pósán László országgyűlési képviselő beszélt, aki igyekezett párhuzamokat találni 1848 és korunk Magyarországa között. Persze neki nem az jutott eszébe, hogy ahogy akkor, úgy most is milyen fenyegető Oroszország közelsége. Inkább a Habsburg elnyomást próbálta párhuzamba állítani azzal, hogy Magyarország most önként, saját vállalásából tagja nemzetközi szervezeteknek, mint az EU és az IMF, és ezekből a tagságokból kötelességek is következnek. (Via Cívishír)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.