Az ellenzéknek sikerült két Tóth Norbertet indítania Hatvanban

POLITIKA
2018 március 21., 14:32
comments 160

Nem lesz könnyű dolga a baloldali szavazóknak a Heves megyei 3-as választókerületben, de a jelölteknek tán még náluk is nehezebb dolguk lesz. Ez elméletben a hatvani körzet, de a Fideszes térképrajzolók zsenialitásának köszönhetően még Gyöngyös vonzáskörzetén túlról is tartoznak hozzá települések, elég nehéz itt olyan jelöltet találni, aki az egész körzetben ismert és elismert. A Jobbik például nem is próbálkozott, inkább elindította Sneider Roy Tamás exszkinhedet, aki ugyan Heves megyei, cserébe egri.

Tóth Norbert Tóth Norbert ellen
photo_camera Tóth Norbert Tóth Norbert ellen Fotó: Választás.hu

A baloldali pártok ennél szellemesebb taktikát választottak esélyeik minimalizálására. Az MSZP-P és az LMP választása is Tóth Norbertre esett. De nem ugyanarra a Tóth Norbertre, hanem két teljesen külön emberre. Vagyis a baloldali szavazatokért két Tóth Norbert küzd egymással.

Hatvan amúgy maga hagyományosan baloldali fészek volt egészen a Jobbik felemelkedéséig, de a választókerületet azért erőszakolta ilyen idióta formájúra a Fidesz, hogy a hagyományosan fideszes Hevest és a megye déli részét is hozzá lehessen csapni. Így igazából egyik Tóthnak sincs különösebb esélye a győzelemre, pedig igazán megnéztem volna, ahogy megpróbálják elmagyarázni, hogy melyik Tóth Norbertnek kéne melyik Tóth Norbert javára visszalépnie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.