Pokollá teszi Sarkozy életét, hogy nyomoznak ellene a korrupciós ügyében :-(

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

"Mindenféle tárgyi bizonyíték nélkül gyanúsítanak" - fakadt ki a Figarónak Nicolas Sarkozy, akit a héten újra kihallgatott a rendőrség 2007-es elnökválasztási kampánya nagyon gyanús finanszírozása miatt. A gyanú szerint Sarkozy Muammar Kadhafi líbiai diktátortól is kapott pénzt a választási kampányra, ami miatt a rendőrség passzív korrupcióval is gyanúsítja. Sarkozy ártatlannak gondolja magát az ügyben.

Sarkozyt az ügyben időről időre beviszik a rendőrségre, legutóbb ezen a héten hallgatták ki és tartották két napig őrizetben. Ez pedig saját bevallása szerint "pokollá teszi" az életét.

Sarkozy szerint a vádak a líbiaiak bosszúja azért, hogy 2011-ben bevetette a francia légierőt Kadhafi ellen, hozzájárulva megbuktatásához, végső soron a halálához.

Tény, hogy a hatóságok Kadhafi 2011. március 11-i nyilatkozata után kezdtek vizsgálódni az ügyben. Sarkozy szerint a vádak rágalmak, ő maga pedig sosem próbált senkit befolyásolni.

A francia hatóságok végül csak 2013-ban, Sarkozy bukása után kezdtek igazán komoly vizsgálatba, hivatalosan akkor indult a nyomozás is. Gyanújukat elsősorban egy francia-libanoni üzletember, Ziad Takieddine és a bukott líbiai rezsim néhány tisztviselőjének vallomásaira alapozzák. Takieddine 2016 novemberében nyilvánosan is ismertette vádjait, melyek szerint 2006-2007-ben személyesen ő adott át három, 200- és 500 eurósokkal kitömött bőröndött Sarkozynak és kampányfőnökének, Claude Guéant-nak. Állítása szerint Kadhafi összesen ötmillió euróval támogatta Sarkozy kampányát. (Via BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.