Szaúd-Arábia először engedte meg, hogy átrepüljön felette egy Izraelbe tartó gép

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bár Szaúd-Arábia a mai napig nem ismerte el Izraelt, csütörtök este az Air India Tel-Avivba tartó járatának mégsem kellett kerülnie, mert a szaúdiak megnyitották előtte a légerüket. Pedig az elmúlt 70 évben az Izraelbe tartó repülőgépeknek azt sem engedték, hogy átrepüljenek Szaúd-Arábia felett, ami gyakran több órás kerülőt jelentett. 

Így érthető, hogy Yisrael Katz izraeli közlekedési miniszter történelmi eseményről beszélt, amikor a gép földet ért a Ben Gurion reptéren. Ez komoly enyhülést jelenthet a két ország között, amelyeket leginkább az köt össze, hogy közös ellenségük: Irán. 

A szaúdiak egyelőre nem ismerék el, hogy engedélyt adtak volna, de a radarokon látszik, hogy az indiai gép berepült az ország területére. Egyelőre az sem tisztázott, hogy más Izraelbe tartó gépek használhatják-e ezentúl a szaúdi légteret. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.