Szaúd-Arábia először engedte meg, hogy átrepüljön felette egy Izraelbe tartó gép

Bár Szaúd-Arábia a mai napig nem ismerte el Izraelt, csütörtök este az Air India Tel-Avivba tartó járatának mégsem kellett kerülnie, mert a szaúdiak megnyitották előtte a légerüket. Pedig az elmúlt 70 évben az Izraelbe tartó repülőgépeknek azt sem engedték, hogy átrepüljenek Szaúd-Arábia felett, ami gyakran több órás kerülőt jelentett. 

Így érthető, hogy Yisrael Katz izraeli közlekedési miniszter történelmi eseményről beszélt, amikor a gép földet ért a Ben Gurion reptéren. Ez komoly enyhülést jelenthet a két ország között, amelyeket leginkább az köt össze, hogy közös ellenségük: Irán. 

A szaúdiak egyelőre nem ismerék el, hogy engedélyt adtak volna, de a radarokon látszik, hogy az indiai gép berepült az ország területére. Egyelőre az sem tisztázott, hogy más Izraelbe tartó gépek használhatják-e ezentúl a szaúdi légteret. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.