Teljes egészében Mészáros Lőrinc tulajdonába... nem, magyar tulajdonba került a Mátrai Erőmű

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az MTI parádés módon számolt be arról a hírről, hogy hétfőn a BÉT honlapján bejelentették, a részben Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Opus Global Nyrt. tulajdonába kerül a Mátrai Erőmű Zrt teljes tulajdonrésze.

Az erőművet birtokló cég részvénypakettje felerészt már eddig is az Opus birtokában volt, most azt jelentették be, hogy 2019-ig a másik felét is megveszik a konzorciumi partnerüktől, a cseh EPH-tól.

A közlemény idézi az Opus Global Nyrt. igazgatósági tagját, aki szerint az Opus-csoport jelentős növekedési potenciált lát a Mátrai Erőműben. A Mátrai Erőmű visontai telepén hét blokkal működik villamos-erőmű, valamit hozzá tartozik az ország legnagyobb, 16 megawatt összteljesítményű, több mint 72 ezer panelből álló naperőműve is.

Az magyar állami hírügynökség először a következő címmel számolt be a hírről:

Teljes egészében az Opus tulajdonába kerül a Mátrai Erőmű.

Tíz percre rá azonban gondoltak egyet, és inkább kijavították a hír címét a következőre:

Teljes egészében magyar tulajdonba kerül a Mátrai Erőmű.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.