Teljes egészében Mészáros Lőrinc tulajdonába... nem, magyar tulajdonba került a Mátrai Erőmű

Az MTI parádés módon számolt be arról a hírről, hogy hétfőn a BÉT honlapján bejelentették, a részben Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Opus Global Nyrt. tulajdonába kerül a Mátrai Erőmű Zrt teljes tulajdonrésze.

Az erőművet birtokló cég részvénypakettje felerészt már eddig is az Opus birtokában volt, most azt jelentették be, hogy 2019-ig a másik felét is megveszik a konzorciumi partnerüktől, a cseh EPH-tól.

A közlemény idézi az Opus Global Nyrt. igazgatósági tagját, aki szerint az Opus-csoport jelentős növekedési potenciált lát a Mátrai Erőműben. A Mátrai Erőmű visontai telepén hét blokkal működik villamos-erőmű, valamit hozzá tartozik az ország legnagyobb, 16 megawatt összteljesítményű, több mint 72 ezer panelből álló naperőműve is.

Az magyar állami hírügynökség először a következő címmel számolt be a hírről:

Teljes egészében az Opus tulajdonába kerül a Mátrai Erőmű.

Tíz percre rá azonban gondoltak egyet, és inkább kijavították a hír címét a következőre:

Teljes egészében magyar tulajdonba kerül a Mátrai Erőmű.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.