Meghal a magyar turizmus is, ha jönnek a bevándorlók

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának volt elnöke, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnökeFotó: MTI Fotó: Nagy Lajos

A Magyar Turisztikai Ügynökséget vezető Guller Zoltán a Fidesz elsőszámú napilapjában szállt be a kampányba amikor arról nyilatkozott, hogy a rekordmagasságokba tartó magyarországi turizmust valójában egyetlen dolog veszélyezteti, természetesen a bevándorlás, mert az „a közbiztonság gyors leépülésével járna, ami a lakosságot sodorná mindennapos veszélybe, a turistákat pedig távol tartaná az országtól”. 

Guller szerint azonnal lecsapódna a migráció hatása ebben a nemzetgazdasági ágazatban, „hamar elbúcsúzhatnánk az iparág adta növekvő bevételektől, hazánk vendégvonzó országképétől és a nagyívű fejlesztési elképzelésektől”.

„A turizmus mint a béke iparága az elsők között szenvedné meg, ha idehaza meginogna a biztonság, amely jelenleg az egyik legmarkánsabb versenyelőnyünk a régióban, sőt, nemzetközi összehasonlításban is egyértelmű elsőbbséget jelent más országokhoz képest” - mondta még Guller, aki szerint már a Teréz körúti robbantás után és a 2015 őszi menekültválság kitörése idején kiderült, hogy egyetlen eset is alapjaiban tudja megrengetni a turizmus vonzóerejét. 

Az elnök ezek mellett arról beszélt, hogy ha a bevándorlás folytatódik, másra nem lesz pénz, minden megy a levesbe: „(...) a migráció fékezné a bérfejlesztést, korlátozná a lakossági fogyasztás lehetőségeit, az alapvető életkörülményeket, de a külföldi turistáktól származó devizabevétel oldaláról is veszteség jelenne meg. Több ponton törést szenvedne a gazdasági fejlődés”. 

A turizmus is belerokkanna hát, ha nem a Fidesz nyer vasárnap, ennek szellemében figyelmeztet Guller, akit Orbán Ráhel jobbkezeként tartanak számon a szektorban. (Magyar Idők)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.