Meghal a magyar turizmus is, ha jönnek a bevándorlók

nemzethalál
2018 április 3., 7:17
comments 151
photo_camera Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának volt elnöke, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke Fotó: MTI Fotó: Nagy Lajos

A Magyar Turisztikai Ügynökséget vezető Guller Zoltán a Fidesz elsőszámú napilapjában szállt be a kampányba amikor arról nyilatkozott, hogy a rekordmagasságokba tartó magyarországi turizmust valójában egyetlen dolog veszélyezteti, természetesen a bevándorlás, mert az „a közbiztonság gyors leépülésével járna, ami a lakosságot sodorná mindennapos veszélybe, a turistákat pedig távol tartaná az országtól”. 

Guller szerint azonnal lecsapódna a migráció hatása ebben a nemzetgazdasági ágazatban, „hamar elbúcsúzhatnánk az iparág adta növekvő bevételektől, hazánk vendégvonzó országképétől és a nagyívű fejlesztési elképzelésektől”.

„A turizmus mint a béke iparága az elsők között szenvedné meg, ha idehaza meginogna a biztonság, amely jelenleg az egyik legmarkánsabb versenyelőnyünk a régióban, sőt, nemzetközi összehasonlításban is egyértelmű elsőbbséget jelent más országokhoz képest” - mondta még Guller, aki szerint már a Teréz körúti robbantás után és a 2015 őszi menekültválság kitörése idején kiderült, hogy egyetlen eset is alapjaiban tudja megrengetni a turizmus vonzóerejét. 

Az elnök ezek mellett arról beszélt, hogy ha a bevándorlás folytatódik, másra nem lesz pénz, minden megy a levesbe: „(...) a migráció fékezné a bérfejlesztést, korlátozná a lakossági fogyasztás lehetőségeit, az alapvető életkörülményeket, de a külföldi turistáktól származó devizabevétel oldaláról is veszteség jelenne meg. Több ponton törést szenvedne a gazdasági fejlődés”. 

A turizmus is belerokkanna hát, ha nem a Fidesz nyer vasárnap, ennek szellemében figyelmeztet Guller, akit Orbán Ráhel jobbkezeként tartanak számon a szektorban. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt