Meghal a magyar turizmus is, ha jönnek a bevándorlók

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának volt elnöke, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnökeFotó: MTI Fotó: Nagy Lajos

A Magyar Turisztikai Ügynökséget vezető Guller Zoltán a Fidesz elsőszámú napilapjában szállt be a kampányba amikor arról nyilatkozott, hogy a rekordmagasságokba tartó magyarországi turizmust valójában egyetlen dolog veszélyezteti, természetesen a bevándorlás, mert az „a közbiztonság gyors leépülésével járna, ami a lakosságot sodorná mindennapos veszélybe, a turistákat pedig távol tartaná az országtól”. 

Guller szerint azonnal lecsapódna a migráció hatása ebben a nemzetgazdasági ágazatban, „hamar elbúcsúzhatnánk az iparág adta növekvő bevételektől, hazánk vendégvonzó országképétől és a nagyívű fejlesztési elképzelésektől”.

„A turizmus mint a béke iparága az elsők között szenvedné meg, ha idehaza meginogna a biztonság, amely jelenleg az egyik legmarkánsabb versenyelőnyünk a régióban, sőt, nemzetközi összehasonlításban is egyértelmű elsőbbséget jelent más országokhoz képest” - mondta még Guller, aki szerint már a Teréz körúti robbantás után és a 2015 őszi menekültválság kitörése idején kiderült, hogy egyetlen eset is alapjaiban tudja megrengetni a turizmus vonzóerejét. 

Az elnök ezek mellett arról beszélt, hogy ha a bevándorlás folytatódik, másra nem lesz pénz, minden megy a levesbe: „(...) a migráció fékezné a bérfejlesztést, korlátozná a lakossági fogyasztás lehetőségeit, az alapvető életkörülményeket, de a külföldi turistáktól származó devizabevétel oldaláról is veszteség jelenne meg. Több ponton törést szenvedne a gazdasági fejlődés”. 

A turizmus is belerokkanna hát, ha nem a Fidesz nyer vasárnap, ennek szellemében figyelmeztet Guller, akit Orbán Ráhel jobbkezeként tartanak számon a szektorban. (Magyar Idők)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.