3,45 millióra bírságolták a TV2-t, amiért a műsorvezetői nyíltan Orbánnak kampányoltak

POLITIKA
2018 április 10., 20:25
comments 162

Az MSZP-s Harangozó Tamás szándékos jogsértés miatt bepanaszolta a Nemzeti Választási Bizottságnál a TV2-t, amiért a műsorvezetői egyértelműen Orbán Viktor mellett kiállva buzdítottak szavazásra.

A kérdésben a testület kedd délutáni ülésén döntött, és a hvg.hu szerint végül a maximális bírság felét, 3,45 millió forint bírságot szabtak ki. A lap szerint 11-8 arányban született döntés, vagyis 8 tag szerint rendben volt a kampányvideó.

A Tv2 a döntés szerint egyértelműen megsértette a médiatörvényt, ami kimondja: a hírműsorban „műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs” politikai hírhez nem fűzhet „véleményt, értékelő magyarázatot”.

A Tényekben először ismert emberek (Pataki Attila, Böde Dániel és Sasvári Sándor) mondták el, miért szavaznak a Fideszre, majd a műsorvezetőkkel készült, interneten is terjesztett videóból vágtak be részleteket. Egy „szakértő” is megszólalt, aki szerint teljesen rendben van, hogy a voksolás előtt „ismert személyiségek” mondják el, kire szavaznak. „Sokan azt is elmondták, miért ne szavazzon senki a Jobbikra” – konferálta fel a videót Andor Éva.

link Forrás

Az RTL Klub konkurens műsorában meg is mosolyogták a fideszes kiállást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.