6,5 millió dollárt kell fizetnie bosszúpornó miatt egy Los Angeles-i férfinek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

David Elam nehezen emésztette meg, hogy 2013-ban Los Angeles-i barátnője néhány hónap után szakított vele, ezért fenyegetni kezdte a nőt, hogy nyilvánosságra hozza róla azokat a képeket, amiken meztelenül és erotikus pózokban látható. David már kapcsolatuk elején Virginiába költözött munkaügyben, a nő pedig - azzal az ígérettel, hogy a férfi bizalmasan kezeli majd ezeket - erotikus képekkel és videókkal szórakoztatta a férfit. 

Ahogy azt az áldozat a tárgyaláson elmondta, David azzal fenyegette a nőt, hogy a képekkel tönkreteszi az életét. Végül beváltotta fenyegetését, és feltöltötte a fotókat egy online társkereső oldalra a nő telefonszámával együtt, azzal a felhívással együtt, hogy férfiak küldjenek neki szexuális tartalmakat. Több mint 30 férfi jelentkezett a nőnél és küldött képet, egy férfi az otthonában is felkereste. 

Később a képek megjelentek más pornó- és szexpartnerkereső oldalakon is. A nő 2014-ben perelte be a férfit a szövetségi bíróságon, miután Kaliforniában is hatályba lépett a bosszúpornóra vonatkozó törvény, ami bűncselekménynek minősíti mások bizalmas, erotikus tartalmainak hozzájárulás nélküli megosztását. 

A szövetségi bíró döntése értelmében személyiségi jogok megsértése és kártalanítás miatt összesen 6,5 millió dollárt kell fizetnie a férfinak, aki nem jelent meg a bíróságon és nem válaszolt a Los Angeles Times megkeresésére sem. Az áldozat és ügyvédje elégedettek az ítélettel, ami elrettentő erővel bírhat mindazokra, akik így próbálnak elégtételt venni volt partnereiken. (LA Times)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 11,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.