6,5 millió dollárt kell fizetnie bosszúpornó miatt egy Los Angeles-i férfinek

David Elam nehezen emésztette meg, hogy 2013-ban Los Angeles-i barátnője néhány hónap után szakított vele, ezért fenyegetni kezdte a nőt, hogy nyilvánosságra hozza róla azokat a képeket, amiken meztelenül és erotikus pózokban látható. David már kapcsolatuk elején Virginiába költözött munkaügyben, a nő pedig - azzal az ígérettel, hogy a férfi bizalmasan kezeli majd ezeket - erotikus képekkel és videókkal szórakoztatta a férfit. 

Ahogy azt az áldozat a tárgyaláson elmondta, David azzal fenyegette a nőt, hogy a képekkel tönkreteszi az életét. Végül beváltotta fenyegetését, és feltöltötte a fotókat egy online társkereső oldalra a nő telefonszámával együtt, azzal a felhívással együtt, hogy férfiak küldjenek neki szexuális tartalmakat. Több mint 30 férfi jelentkezett a nőnél és küldött képet, egy férfi az otthonában is felkereste. 

Később a képek megjelentek más pornó- és szexpartnerkereső oldalakon is. A nő 2014-ben perelte be a férfit a szövetségi bíróságon, miután Kaliforniában is hatályba lépett a bosszúpornóra vonatkozó törvény, ami bűncselekménynek minősíti mások bizalmas, erotikus tartalmainak hozzájárulás nélküli megosztását. 

A szövetségi bíró döntése értelmében személyiségi jogok megsértése és kártalanítás miatt összesen 6,5 millió dollárt kell fizetnie a férfinak, aki nem jelent meg a bíróságon és nem válaszolt a Los Angeles Times megkeresésére sem. Az áldozat és ügyvédje elégedettek az ítélettel, ami elrettentő erővel bírhat mindazokra, akik így próbálnak elégtételt venni volt partnereiken. (LA Times)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.