6,5 millió dollárt kell fizetnie bosszúpornó miatt egy Los Angeles-i férfinek

SZEX
2018 április 11., 11:42
comments 126

David Elam nehezen emésztette meg, hogy 2013-ban Los Angeles-i barátnője néhány hónap után szakított vele, ezért fenyegetni kezdte a nőt, hogy nyilvánosságra hozza róla azokat a képeket, amiken meztelenül és erotikus pózokban látható. David már kapcsolatuk elején Virginiába költözött munkaügyben, a nő pedig - azzal az ígérettel, hogy a férfi bizalmasan kezeli majd ezeket - erotikus képekkel és videókkal szórakoztatta a férfit. 

Ahogy azt az áldozat a tárgyaláson elmondta, David azzal fenyegette a nőt, hogy a képekkel tönkreteszi az életét. Végül beváltotta fenyegetését, és feltöltötte a fotókat egy online társkereső oldalra a nő telefonszámával együtt, azzal a felhívással együtt, hogy férfiak küldjenek neki szexuális tartalmakat. Több mint 30 férfi jelentkezett a nőnél és küldött képet, egy férfi az otthonában is felkereste. 

Később a képek megjelentek más pornó- és szexpartnerkereső oldalakon is. A nő 2014-ben perelte be a férfit a szövetségi bíróságon, miután Kaliforniában is hatályba lépett a bosszúpornóra vonatkozó törvény, ami bűncselekménynek minősíti mások bizalmas, erotikus tartalmainak hozzájárulás nélküli megosztását. 

A szövetségi bíró döntése értelmében személyiségi jogok megsértése és kártalanítás miatt összesen 6,5 millió dollárt kell fizetnie a férfinak, aki nem jelent meg a bíróságon és nem válaszolt a Los Angeles Times megkeresésére sem. Az áldozat és ügyvédje elégedettek az ítélettel, ami elrettentő erővel bírhat mindazokra, akik így próbálnak elégtételt venni volt partnereiken. (LA Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.