A szombati demonstráción követelni fogják a szavazatok újraszámlálását

POLITIKA
2018 április 11., 09:22
comments 604

Szombatra hirdették meg a „Mi vagyunk a többség! - Tüntetés a demokráciáért” demonstrációt. A tüntetés fő követelése, Gyertvai Viktor szervező elmondása szerint, hogy számolják újra a szavazatokat, de az ellenzéknek is üzenni fognak. Az alábbi szöveget írták ki az esemény oldalára:

„Követeljük: A szavazatok újraszámlálását! Gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát! Tisztességes választást! Új választási törvényt! Az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért!”

A Facebookon 25 ezren jelezték, hogy részt vesznek a meneten, ami az Operától megy majd a Kossuth térre, ahol beszédek is lesznek. A fellépőkről még nem nyilatkoznak a szervezők. Az eseményt Lányi Örs diák hozta létre még a választások éjszakáján. Azóta az elmúlt időszak diáktüntetéseit összehozó diákok is becsatlakoztak a szervezésbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.