Létszámstop, megszorítások az Óbudai Egyetemen

oktatás
2018 április 12., 10:08
comments 171

Létszámstopot, megszorításokat, leépítési terveket jelentett be közös rektori-kancellári utasításban az Óbudai Egyetem vezetése a választás másnapján. Az április 9. keltezésű levél szerint az utasítás közzétételének napjától az üres álláshelyeket is tilos betölteni, április 30-ig pedig a jelenlegi dolgozói létszám "optimalizálására" is tervet kell készíteni.

Az utasítás szerint "a pályázatok forrásait minél hatékonyabban be kell integrálni az alaptevékenység finanszírozásába", vagyis a jelek szerint az alaptevékenységet már magától nem tudja finanszírozni az egyetem, így a különálló projektek finanszírozásából csípnének le, hogy kiegészítsék az egyetem költségvetését.

Emellett bejelentették, hogy az egyetem Kiscelli úti épületének eladásából származó 703 millió forintot is zárolták, a külsős szerződéseket felülvizsgálják és "optimalizálják", az egyetem dologi kiadásait tíz százalékkal csökkentik.

Réger Mihály rektor és Szigeti Ádám kancellár levelét az egyetem egyik oktatója küldte meg nekünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.