Létszámstop, megszorítások az Óbudai Egyetemen

2018 április 12., csütörtök 10:08
172

Létszámstopot, megszorításokat, leépítési terveket jelentett be közös rektori-kancellári utasításban az Óbudai Egyetem vezetése a választás másnapján. Az április 9. keltezésű levél szerint az utasítás közzétételének napjától az üres álláshelyeket is tilos betölteni, április 30-ig pedig a jelenlegi dolgozói létszám "optimalizálására" is tervet kell készíteni.

Az utasítás szerint "a pályázatok forrásait minél hatékonyabban be kell integrálni az alaptevékenység finanszírozásába", vagyis a jelek szerint az alaptevékenységet már magától nem tudja finanszírozni az egyetem, így a különálló projektek finanszírozásából csípnének le, hogy kiegészítsék az egyetem költségvetését.

Emellett bejelentették, hogy az egyetem Kiscelli úti épületének eladásából származó 703 millió forintot is zárolták, a külsős szerződéseket felülvizsgálják és "optimalizálják", az egyetem dologi kiadásait tíz százalékkal csökkentik.

Réger Mihály rektor és Szigeti Ádám kancellár levelét az egyetem egyik oktatója küldte meg nekünk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt