Május 7-én alakulhat meg az új parlament

A választás után egy hónappal, május 7-én tarthatja alakuló ülését az új parlament, amelyben a választások nem hivatalos végeredménye szerint újra stabil kétharmados többsége lesz a Fidesznek, amit még a magyarországi németek színeiben bejuttatott, korábban fideszesként politizáló Ritter Imre is támogathat a törvényhozásban.

És ha már kétharmada van, a Magyar Idők "értesülései" szerint a Fidesz egyből el is fogadhatja azokat a civilellenes javaslatait, amiket a jelenlegi ciklusban a kétharmad hiánya miatt nem tudott elfogadni. Ilyen a Stop Soros néven futó, a civil szervezetek külföldi támogatását megadóztató törvényjavaslat is, melynek egy része a kétharmados, nemzetbiztonsági törvényt is érinti, ezért nem tudták a választás előtt elfogadni. Ezt az első törvények között fogadhatják el májusban. És megtárgyalhatják az ország 2019-es költségvetését is.

A Magyar Idők "értesülései" szerint közben a kormányalakítás is megkezdődött, az új kabinetben új arcok új minisztériumokat fognak majd vezetni. Hogy kik lesznek az új miniszterek, azt a lap szerint a miniszterelnök fogja majd kihirdetni a kormány eskütétele előtt, "az addig megjelenő találgatások a zavarkeltést szolgálják".

A Magyar Idők értesülései szerint a kormánynak programja is van, ami négy, önmagában üres fogalmon, a

  • versenyképességen;
  • a munkaalapú társadalmon;
  • a demográfián;
  • és a nemzeti identitás kérdésén

alapul.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.