Mostantól síró csecsemővel is be lehet menni az amerikai szenátus üléstermébe

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Tammy Duckworth (háttal) Barack Obamával, az Egyesült Államok akkor éppen frissen megválasztott elnökével 2008. november 11.én Chicagóban.Fotó: STAN HONDA/AFP

Tammy Duckworth pár hete történelmet írt. Duckworth az első amputált, veterán katona szenátornőként már eleve történelmi figurája az amerikai politikának, de most, hogy ötvenévesen anya is lett, végképp beírta magát az amerikai törvényhozás történelmébe. Rá tekintettel ugyanis szerdától már csecsemővel is be lehet lépni a szenátus üléstermébe.

Képviselőnő már akadt a történelemben, akinek gyermeke született a ciklusa során, de Duckworth az első szenátor, akivel ez történt.

"Szeretném megköszönni mindkét pártbeli kollégáimnak, különösen a házszabály-bizottság tagjainak, hogy átvezették a szenátust a 21. századba annak felismerésével, hogy néha még az újdonsült szülőknek is akadhatnak feladataik a munkájukban" - írta a döntés után közleményében Duckworth, amihez a Twitteren még hozzátette, hogy a családbarát munkahely nem pusztán női téma, hanem józan ésszel belátható gazdasági érdek.

Roy Blunt, a házszabálybizottság elnöke szerint a szülőség önmagában is elég bonyolult, nem kéne még szenátusi szabályokkal is nehezíteni. "Örülök, hogy ezt megoldottuk. Gratulálok Duckworth szenátornak és családjának, és már várom, hogy találkozhassak a gyermekével" - mondta. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.