Emberek helyett inkább állatokkal etetik fel a NAV által ma elkobozott almát

Izgalmas kérdéseket vet fel egy mai hír, miszerint egy, Csorvás és Orosháza között megállított teherautóban pénzügyőrök majdnem 2,5 tonna ismeretlen eredetű almát találtak.

"Az áru semmilyen azonosításra alkalmas jelöléssel nem rendelkezett, a papírokhoz képest túlsúlyos volt, és az áru értéke is csaknem kétszerese volt a felvásárlási jegyen szereplő összegnek. Az ellenőrzésen a sofőr ezeket elismerte, megerősítette, sőt az is kiderült, hogy ő maga foglalkoztatottként be sincs jelentve"

- írja az esetről Facebook-oldalán a NAV. A hír azzal zárult, hogy

"Munkatársaink az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik az alma megsemmisítéséről döntöttek. A rakományt elszállították a Körös-Maros Nemzeti Park központjába, ahol a gyümölcsöket az állatok etetésére használják fel."

Na de ha egyszer Magyarországon törvény védi a gerinces állatokat és tiltja például a kínzásukat, akkor egy potenciálisan veszélyes szállítmány gyümölcsöt miért adhatnak oda nekik? Ha az alma azért nem kerülhetett emberekhez, nehogy véletlenül ártson az egészségüknek, mondjuk megmérgezze őket, ez az óvatosság miért nem áll az állatokra?

Izgalmas kérdések, amikkel megkerestem a kormányhivatalt. Amint válaszolnak, megírjuk.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.