Márki-Zay Péter több radikalizmust várna az ellenzéktől

POLITIKA
2018 április 28., 06:31
comments 296

A hódmezővásárhelyi polgármester péntek este az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában beszélt arról, hogy szerinte hiba volt, hogy a Jobbik nem állt bele az összefogásba. Bár örül a párt néppártosodásának, de akkor már teljesen meg kellett volna újulnia, például új arcokkal, mert akkor a kiábrándult fideszeseket is megnyerhették volna. 

Ugyanakkor Márki-Zay Péter szerint hiba volt, hogy visszavettek a radikalizmusból, úgy látja, hogy ma az összes többi pártnak is a radikalizmus felé kellene haladnia.

 „A Jobbiknak azt szoktam mondani, hogy nektek radikálisnak kell lenni, radikálisan kiállni a cigányok és a zsidók mellett is”- tette hozzá

Egyébként hozzá még mindig a Fidesz áll legközelebb, csak nem a mai Fidesz. Úgy érzi, szükség lenne egy olyan Fideszre, ami nem lop. Elmondta, hogy őt a korrupció ábrándította ki, amit gyökérproblémának tart, mert ha valaki lop, akkor abból következik, hogy nem akarja a sajtószabadságot, a jogállamot és az Európai Uniót sem.

Márk-Zay úgy értékelte, hogy a Fidesz egyrészt azért tudott nyerni, mert egy borzasztó szervezetlen, inkompetens ellenzékkel szemben kellett küzdeniük, másrészt pedig ott volt a gyűlöletkampány, ami meggyőzte a vidéki magyarokat, hogy rettegjenek a migránsoktól.

Nem gondolja, hogy  most egy új pártra lenne szükség, ami megoszt, inkább egy olyan mozgalom kell, ami ernyőszervezetként össze tudja fogni az ellenzéket és a civileket, mert a pártok nagyon gyengék, és elvesztették hitelüket, illetve árulók is vannak köztük. Saját magát alkalmatlannak tartja az ellenzék megszervezésére,  de minden támogatást, hitelességet, elkötelezettséget tud adni az összefogáshoz. (via hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.