Márki-Zay Péter több radikalizmust várna az ellenzéktől

A hódmezővásárhelyi polgármester péntek este az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában beszélt arról, hogy szerinte hiba volt, hogy a Jobbik nem állt bele az összefogásba. Bár örül a párt néppártosodásának, de akkor már teljesen meg kellett volna újulnia, például új arcokkal, mert akkor a kiábrándult fideszeseket is megnyerhették volna. 

Ugyanakkor Márki-Zay Péter szerint hiba volt, hogy visszavettek a radikalizmusból, úgy látja, hogy ma az összes többi pártnak is a radikalizmus felé kellene haladnia.

 „A Jobbiknak azt szoktam mondani, hogy nektek radikálisnak kell lenni, radikálisan kiállni a cigányok és a zsidók mellett is”- tette hozzá

Egyébként hozzá még mindig a Fidesz áll legközelebb, csak nem a mai Fidesz. Úgy érzi, szükség lenne egy olyan Fideszre, ami nem lop. Elmondta, hogy őt a korrupció ábrándította ki, amit gyökérproblémának tart, mert ha valaki lop, akkor abból következik, hogy nem akarja a sajtószabadságot, a jogállamot és az Európai Uniót sem.

Márk-Zay úgy értékelte, hogy a Fidesz egyrészt azért tudott nyerni, mert egy borzasztó szervezetlen, inkompetens ellenzékkel szemben kellett küzdeniük, másrészt pedig ott volt a gyűlöletkampány, ami meggyőzte a vidéki magyarokat, hogy rettegjenek a migránsoktól.

Nem gondolja, hogy  most egy új pártra lenne szükség, ami megoszt, inkább egy olyan mozgalom kell, ami ernyőszervezetként össze tudja fogni az ellenzéket és a civileket, mert a pártok nagyon gyengék, és elvesztették hitelüket, illetve árulók is vannak köztük. Saját magát alkalmatlannak tartja az ellenzék megszervezésére,  de minden támogatást, hitelességet, elkötelezettséget tud adni az összefogáshoz. (via hvg)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.