Nem gratulál a Real Madrid a bajnok Barcelonának a Camp Nouban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
2008: A Barcelona játékosai gratulálnak a már bajnok Real MadridnakFotó: Ball Street Twitter

Sokáig az volt a szokás Spanyolországban, hogy amikor a két ősi rivális úgy találkozott a bajnokságban, hogy az egyik már matematikailag bajnok volt, akkor az ellenfél díszsorfalat állva tisztelgett a jobb csapat előtt. Ilyen legutóbb 2008-ban történt, amikor a katalánok ismerték el a másik győzelmét a két csapat barcelonai összecsapásán:

Aztán jött 2017 decembere, és Cristiano Ronaldo, aki kifejezetten megkérte a Barcelona játékosait, hogy álljanak nekik díszsorfalat azok után, hogy a fehérek megnyerték a klubvilágbajnokságot. 

Ez kifejezetten furcsa kívánság volt, mivel a Barcelona nem is vett részt azon a tornán, így nem is akarták elismerni, hogy a másik jobb náluk. Barcelonai részről Guillermo Amor utánpótlás igazgató nyilatkozta akkor, hogy ez meg sem fordult ez a fejükben. 

Az eset, úgy tűnik, mély sebeket ejtett a madridiakon, akik emiatt nem érzik fontosnak megtartani az eredeti szokást. A klub egy tweetben gratulált a hétvégén bajnoki címet nyert riválisnak, de Zinedine Zidane vezetőedző már április elején kijelentette, hogy nem fognak szalutálni a hétvégén esedékes barcelonai El Clásicón.

A barcelonai Jordi Alba értetlenkedett a döntés után. Ő is azt mondta, a klubvébé egy olyan sorozat, amiben ők nem vettek részt, ez nem volt része a szokásjognak, most viszont kijárna nekik a gratuláció.

„Az én döntésem, és végleges. Nem is értem a lényegét a díszsorfalnak, nem is állunk fel. A Barca megtörte ezt a hagyományt” - mondta Zidane akkor, és most, a Bayern München elleni BL-elődöntő visszavágóját megelőző sajtótájékoztatón megerősítette szavait a csapatkapitány Sergio Ramos is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.