Élő kölyökkutyák pocakjába varrta be a folyékony heroint tartalmazó zacskókat a kolumbiai állatorvos

ÁLLAT
2018 május 02., 07:42
comments 37

photo_camera Az amerikai drogellenes hatóság felvétele egy csapat csempészkutyusról

Akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat a most  kezdődő perében az a 38 éves kolumbiai állatorvos, aki - mint utóbb kiderült - egy jó évtizede egészen kegyetlen, hátborzongató módszerrel juttatott be heroint az Egyesült Államokba.

Andres Lopez Elorez egy igen jól átgondolt csempésztrükk kulcsfigurája volt. A banda fajtiszta, törzskönyvezett, legálisan az Egyesült Államokba importált kölyökkutyák hasüregét használta csempészetre. Lopez feldata a vád szerint az volt, hogy indulás előtt hasüregi műtéttel nyissa fel a kiskutyákat és folyékony heroinnal töltött zacskót varrjon beléjük. Szerencsétlen állatoknak tehát optimális esetben is két felesleges nagyműtéten kellett átesniük, bár jelentős részük belepusztult a drogcsempészetbe. 

A különösen kegyetlen bűncselekmény a következő szavakra inspirálta Richard Donorgue kerületi ügyészt:

„A kutya az ember legjobb barátja, és ahogy azt a vádlott nemsokára megtapasztalhatja, mi pedig a drogdílerek legrosszabb ellenségei vagyunk.”

A bandát 2005-ben Kolumbiában leplezték le, ahol 10, az utazásra váró kölyökkutyát is sikerült kiszabadítani. Az állatorvost Spanyolországban kapták el és szállították az Egyesült Államokba.

(via Reuters)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.