Érintés mobillal és felejtős a pénztárca

hirdetés
2018 május 07., 04:56
comments 158
ad

Időnként muszáj valami kis pénzzel megkenegetni a világ tengelyét, hogy forogjanak a dolgok, de sokszor nagyobb macera maga ez a pénzkenegetés, mint amit elérünk vele. Olyan piszlicsáré ügyekre gondolunk, mint egy kávé vagy üdítő kifizetése, egy parkolás kifizetése vagy egy horvát autópálya-kapu letudása, ilyesmi. Szolgáltatói oldalról már régóta zajlik ezeknek a tranzakcióknak az automatizálása, így nem kell drága élőmunkaerőt foglalkoztatni a pici pénzek beszedéséhez. Na de mi van az ÉN élőmunkámmal, amit a fizetés során teszek bele az ügyletbe? Szerencsére ma már ez is a minimumra szorult, amióta egész csomó mindent ki lehet fizetni egy mozdulattal, akár a bankkártya elővétele nélkül, az úgyis mindig a kezünk ügyében lévő mobillal.

A mobil úgyis nálad van, akkor meg a pénztárca minek legyen nálad? Hát de nem? (Kép: Wikipedia Commons)
photo_camera A mobil úgyis nálad van, akkor meg a pénztárca minek legyen nálad? Hát de nem? (Kép: Wikipedia Commons)

Lassan a mobil válik az új pénztárcává. Az olyan alkalmazások, banki szolgáltatások, mint például a Simple, feleslegessé teszik, hogy papírpénzekkel és csörgő aprókkal bajlódjunk. Ráadásul nem csak egyszerűbbé teszi a kis összegű fizetéseket, hanem még egy egész csomó járulékos előnye is van a dolognak.

Egyrészt biztonságos. Nincs átverés a visszajáróval, nincs egy bankjeggyel véletlenül kihúzott, lepottyantott másik bankjegy, és még a mobil ellopása sem jelenti azt, hogy a tolvaj vígan költheti a pénzünket, míg egy ellopott pénztárca tartalma anonim dolog, és fizethet vele bárki, anélkül, hogy fel kellene oldania egy lezárt képernyőt.

Másrészt jól követhetők a költéseink, ha mobillal fizetünk. Sokkal tudatosabban tervezhetjük a költségeinket, ha folyamatában látjuk, mikor mire mennyi ment el, mennyi pénz folyt ki a zsebünkből. Vagy a mobilunkból.

Mi kell a mobilos fizetéshez?

Az Simple by OTP mobilfizetéshez még OTP-s számla sem kell: regisztráció után virtuális Simple-kártyát kaphatsz, amit bankszámládról tölthetsz fel tetszésed szerinti összeggel.

Hát nem egyszerű?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.