Öt év múlva fogadhatja az első betegeket a dél-budai szuperkórház

Egészségügy
2018 május 07., 05:21
comments 219

Néhány héten belül kiírják a tervpályázatot, ha minden jól meg öt év múlva átadhatják az 1200 ágyas dél-budai szuperkórházat, mondta a projektért felelős miniszterelnöki megbízott a Magyar Hírlapnak. Bedros J. Róbert hozzátette: az elmúlt öt hónapban kidolgozták a kórház szakmai profilját, ez alapján már kiírható a tervpályázat aminek határideje augusztusban lesz. Ekkor kiválasztják a három pályaművet, amit díjaznak, majd összegyúrnak, hogy egy közbeszerzés során kiválasszák a végső tervezőt. A miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy a kórházban

  • 900 felnőtt- és 300 gyerekágy lesz,
  • saját mentőállomást, két helikopter leszállópályát kap az intézmény,
  • tizennégy általános, egy robotsebészeti és egy hibrid műtővel kalkuláltak.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e elég orvos, és ápoló, akik üzemeltetik a kórházat, Bedros J. Róbert úgy válaszolt, hogy

"a dolgozók nagy részét, mintegy hetven százalékát a Szent Imre Kórház aktív osztályainak munkatársai képezik majd"

Szerinte sok külföldre távozott orvos is érdeklődik már most, és keresik a visszatérési lehetőséget, illetve százágyas nővérszállóval terveznek. A dolgozóknak pedig bölcsődét és óvodát is építenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.