Öt év múlva fogadhatja az első betegeket a dél-budai szuperkórház

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Néhány héten belül kiírják a tervpályázatot, ha minden jól meg öt év múlva átadhatják az 1200 ágyas dél-budai szuperkórházat, mondta a projektért felelős miniszterelnöki megbízott a Magyar Hírlapnak. Bedros J. Róbert hozzátette: az elmúlt öt hónapban kidolgozták a kórház szakmai profilját, ez alapján már kiírható a tervpályázat aminek határideje augusztusban lesz. Ekkor kiválasztják a három pályaművet, amit díjaznak, majd összegyúrnak, hogy egy közbeszerzés során kiválasszák a végső tervezőt. A miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy a kórházban

  • 900 felnőtt- és 300 gyerekágy lesz, 
  • saját mentőállomást, két helikopter leszállópályát kap az intézmény,
  • tizennégy általános, egy robotsebészeti és egy hibrid műtővel kalkuláltak.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e elég orvos, és ápoló, akik üzemeltetik a kórházat, Bedros J. Róbert úgy válaszolt, hogy 

"a dolgozók nagy részét, mintegy hetven százalékát a Szent Imre Kórház aktív osztályainak munkatársai képezik majd"

Szerinte sok külföldre távozott orvos is érdeklődik már most, és keresik a visszatérési lehetőséget, illetve százágyas nővérszállóval terveznek. A dolgozóknak pedig bölcsődét és óvodát is építenek. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.