Öt év múlva fogadhatja az első betegeket a dél-budai szuperkórház

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Néhány héten belül kiírják a tervpályázatot, ha minden jól meg öt év múlva átadhatják az 1200 ágyas dél-budai szuperkórházat, mondta a projektért felelős miniszterelnöki megbízott a Magyar Hírlapnak. Bedros J. Róbert hozzátette: az elmúlt öt hónapban kidolgozták a kórház szakmai profilját, ez alapján már kiírható a tervpályázat aminek határideje augusztusban lesz. Ekkor kiválasztják a három pályaművet, amit díjaznak, majd összegyúrnak, hogy egy közbeszerzés során kiválasszák a végső tervezőt. A miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy a kórházban

  • 900 felnőtt- és 300 gyerekágy lesz, 
  • saját mentőállomást, két helikopter leszállópályát kap az intézmény,
  • tizennégy általános, egy robotsebészeti és egy hibrid műtővel kalkuláltak.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e elég orvos, és ápoló, akik üzemeltetik a kórházat, Bedros J. Róbert úgy válaszolt, hogy 

"a dolgozók nagy részét, mintegy hetven százalékát a Szent Imre Kórház aktív osztályainak munkatársai képezik majd"

Szerinte sok külföldre távozott orvos is érdeklődik már most, és keresik a visszatérési lehetőséget, illetve százágyas nővérszállóval terveznek. A dolgozóknak pedig bölcsődét és óvodát is építenek. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.