Otthon készített szkafanderben húzott be 200 ezer dollárt a csaló indiai apa és fia

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az indiai rendőrség letartóztatta azt a két férfit, apát és fiát, akik otthon hamisított szkafanderben győztek meg arról üzletembereket, hogy több mint 200 ezer dollárt adjanak át nekik. 

Fotó: HANDOUT/AFP

A két férfi azt állította, hogy egy mágikus rézlapot terveznek eladni a NASA-nak. Eleve próbaidőn voltak amúgy, mivel korábban gyógyhatású kígyókat árultak, darabját 25 ezer dollárért. Most pedig azt állították áldozataiknak, hogy kifejlesztettek egy eszközt, amivel villámcsapásokból tudnak áramot előállítani. Mint mondták, a NASA és az indiai űrhivatal tervezi ezt megvenni, több száz millió dollárért. Hogy igazukat alátámasszák, otthon készített szkafanderben jelentek meg a tárgyalásokon. India északi részén több mint harminc embertől tudtak így pénzt beszedni. 

Fotó: HANDOUT/AFP

Az eszközük valójában egy rézdarab lehetett, amit vélhetően megcsapott egy villám. Ezt a rézlapot vékonyan mágneses folyadékkal vonhatták be, majd pedig vasreszelékkel felütött rizs segítségével mutatták be az eszközt működés közben. A két férfi színészeket is felbérelt, hogy sugárzás elleni védőruhában segítsenek nekik, és kamu bemutatókat is rendeztek. 

Egy újdelhii üzletember azután fogott gyanút, hogy a két férfi rendre lemondta a bemutatóját, általában a rossz időre hivatkozva. Rendőrséghez fordult, és elmondta, hogy több mint 200 ezer dollárt adott át nekik. Azt nem tudni, hogy a többi áldozat mennyi pénzt fizetett. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.