Látványos videó készült arról, hogyan zúdul jégeső Siófokra

időjárás
2018 május 10., 15:40
comments 15

Csütörtök délután az ország több részén is leszakadt az ég, Siófok, Pápa, Sopron, Baja és Pécs környékét a jég is elverte. Az Időkép jelentése szerint a Duna déli szakaszán, a Dunántúlon többfelé, de néhol az Alföldön is zivatarok alakultak ki. Több helyen felhőszakadásban, jégesőben, viharos széllökésekben lehetett részük a környéken tartózkodóknak, a csapadékmennyiség többfelé a 20 mm-t is meghaladta.

A Siófokon lezúdúló jégesőről videók is készültek.

Ez a déli partról készült:

link Forrás

Ez az északiról:

link Forrás

Sopronban pedig egy utcát öntött el a víz:

link Forrás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtökön erőteljesebb gomolyfelhő-képződés főként a nyugati országrészben várható, és elsősorban a Dunántúlon és az Alföldön valószínű zápor, zivatar, felhőszakadás. Éjszaka leginkább a Nyugat-Dunántúlon, pénteken pedig már másutt is, legkisebb eséllyel délkeleten számíthatunk szórványosan csapadékra. Éjszakára mindenütt mérséklődik a légmozgás, majd a Dunántúlon az északira forduló szél megélénkül. A zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de néhol ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken nagyrészt 24 és 29 fok között valószínű, de a nyugati határvidéken pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.