Ilyen amikor természetvédelem címén láncfűrésszel mennek az ősfáknak

Valami univerzálisan nem stimmel a magyar közigazgatásban: akkor is vágják a fát, ha a természetközeli élmény megvalósítása a cél, nemcsak akkor, ha ingatlanfejlesztés.

A helyszín Balatonakali, a képeket és a leírást olvasónk, Ádám küldte:

Fotó: Fillenz Ádám
Fotó: Fillenz Ádám
Fotó: Fillenz Ádám
Fotó: Fillenz Ádám
Fotó: Fillenz Ádám

„A kikötő és a strand között elhelyezkedő "halösvény" felújítása zajlik, ami miatt 3 idős ősfát pusztítottak el a kivitelezők, miközben az Önkormányzat büszke erre az ösvényre. Ezzel több száv év fejlődését, és értékét tették tönkre, egy pillanat alatt csak azért, hogy ez a szerencsétlen kis út egyenes vonalú lehessen. A fáknak semmi bajuk nem volt, akár mit is mondana az Önkormányzat. Csatoltam képeket a barbár pusztításról, aminek a nyomait már másnapra próbálták eltüntetni. Ez a "halösvény" egyébként létezett korábban is, csak keskenyebb volt, 1-2 gyökér miatt pici huppanó alakult ki a felületén, de nem volt ilyen mély szerkezeti kialakítása mint amin most dolgoznak. Így is jobb állapotban volt, mint a legtöbb budapesti főút. Most egy "autópálya szerű" szélesebb és nyílegyenes út lett, ezt a képeken láthatjátok is. ”

Darabszámra tehát nem sok, 3 darab fa lett a természetvédelmi beruházás áldozata, de azért felmerülnek égető kérdések a beruházással kapcsolatban:

  • Eleve miért kell ragaszkodni az egyenesekhez, ha a természet általában girbe és gurba.
  • A girbe és gurba utakra egyébként több közpénzt is el lehet tapsolni, szóval még a mutyizóknak sem ez a legjobb megoldás.
  • Egy halösvénynek miért kell magára öltenie a Magyarországon ugyan emblematikussá vált autópályák esztétikáját? Vagy egyszerűen tényleg az van, hogy egy magyar önkormányzatnak sütnivalója sincs arról, hogy mit jelent az, hogy természet.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.