Csecsenföldről származott a párizsi késelő

külföld
2018 május 13., 07:22
comments 171

Az Oroszországhoz tartozó Csecsenföldön született 1997-ben az a férfi, aki szombat este lelőttek Párizsban, miután késsel megölt egy embert, négyet pedig megsebesített. A szemtanúk közben a támadás közben azt üvöltötte, hogy Allah Akbar. A hatóságok terrorista támadásként kezelik az ügyet. Később az Iszlám Állam azt állította, hogy a késelő az ő emberük volt.

A merénylet a francia főváros előkelő, turisták által gyakran látogatott belvárosi negyedében, az operaház közelében történt, ahol több népszerű étterem, kávézó és patinás üzlet is működik. Egy szemtanú szerint a férfi a kiérkező rendőrökre is rá akart támadni, az kiáltozta, hogy őket is megöli. A rendőrök előbb sokkolóval próbálták ártalmatlanná tenni, de amikor nem sikerült, lelőtték. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.