Itt van az újonnan felfedezett fajok 2018-as toplistája

ÁLLAT
2018 május 24., 8:40
comments 50

Nagy, nagyon pici, szép és bizarr fajok is szerepelnek azon a 10-es listán, melyet most tettek közzé a Science Dailyn. Van köztük brazil fa, Quasimodóról elnevezett felemáslábú rák, egy apró bogár, mely a hangyák segítségével stoppolja körbe környezetét Costa Ricán, de még egy új orángutánfaj is, a Szumátrán élő Pongo tapanuliensis. A lista egyik sztárja a legmélyebben, a Mariana-árok mélyén élő halfaj, a marianai csigahal (Pseudoliparis swirei). A teljes lista képekkel itt megtekinthető, alább pedig egy kép a csodálatos Tapanuli orángutánról.

photo_camera Fotó: Tim Laman/Tim Laman

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt