Négy évvel az átadás után életveszélyessé nyilvánították a Begyeleg kilátót

2014 augusztusában adták át Mályinka határában a Begyeleg kilátót, megépítéséhez „ökoközlekedés fejlesztése” címen 3,9 millió forint uniós forrást adtak. Most azonban le kellett zárni, mert életveszélyesnek nyilvánították - írja az Átlátszó. A lapnak egy olvasó küldött fotót a leszalagozott építményről, melyen szerinte már építésekor látszott, hogy gyenge minőségű fából készült. Az akkori kivitelezőt az Átlátszó hiába kereste, ilyen néven egy budapesti, mára törölt céget tart nyilván a cégjegyzék. Végül rájöttek, a Tardonára bejegyzett Rezilienciaközpont Kft. lehet, amit keresnek, érdeklődésükre ezt az ügyvezető meg is erősítette. Egyéb részleteket azonban nem közölt, mint mondta, nem tud a kilátó lezárásáról, esetleges hibáiról.  A falu korábbi polgármestere, Mihály Ferenc szerint bár egy helyen „valakik” megbontották a szerkezetet, de nincs baj a kilátóval, ő maga nemrégiben fel is mászott rá. A település lakói egyébként buszmegállót szerettek volna, de csak kilátóra lehetett pályázni, és az ő polgármesterük nem volt olyan kreatív, mint Nyugotszenterzsébeté, aki egy furcsa hibriddel hidalta át a problémát.


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.