Négy évvel az átadás után életveszélyessé nyilvánították a Begyeleg kilátót

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

2014 augusztusában adták át Mályinka határában a Begyeleg kilátót, megépítéséhez „ökoközlekedés fejlesztése” címen 3,9 millió forint uniós forrást adtak. Most azonban le kellett zárni, mert életveszélyesnek nyilvánították - írja az Átlátszó. A lapnak egy olvasó küldött fotót a leszalagozott építményről, melyen szerinte már építésekor látszott, hogy gyenge minőségű fából készült. Az akkori kivitelezőt az Átlátszó hiába kereste, ilyen néven egy budapesti, mára törölt céget tart nyilván a cégjegyzék. Végül rájöttek, a Tardonára bejegyzett Rezilienciaközpont Kft. lehet, amit keresnek, érdeklődésükre ezt az ügyvezető meg is erősítette. Egyéb részleteket azonban nem közölt, mint mondta, nem tud a kilátó lezárásáról, esetleges hibáiról.  A falu korábbi polgármestere, Mihály Ferenc szerint bár egy helyen „valakik” megbontották a szerkezetet, de nincs baj a kilátóval, ő maga nemrégiben fel is mászott rá. A település lakói egyébként buszmegállót szerettek volna, de csak kilátóra lehetett pályázni, és az ő polgármesterük nem volt olyan kreatív, mint Nyugotszenterzsébeté, aki egy furcsa hibriddel hidalta át a problémát.


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.