Egy nyertese már van az amerikai-kínai kereskedelmi háborúnak, Ivanka Trumpnak hívják

2018 május 27., vasárnap 6:55
98

Miközben a fél világ az amerikai-kínai kereskedelmi háború kitörésétől retteg, egy nagy nyertese már van annak, hogy Donald Trump védővámokkal sújtotta a kínai acélipart, miközben a törvényhozás a nemzetbiztonsági fenyegetésre hivatkozva olyan szankciókkal sújtotta a ZTE nevű kínai távközlési céget, hogy annak a működése is ellehetetlenült - az amerikaiak szerint a ZTE amerikai technológiákat juttatott szankcionált országokba, ezért eltiltották az amerikai alkatrészek használatától.

Ezt a nyertest Ivanka Trumpnak hívják.

Az elnök lánya és immár teljes nemzetbiztonsági hozzáféréssel felruházott tanácsadója pár nappal azelőtt kapott kedvező híreket Kínából, hogy édesapja a törvényhozás aggályai ellenére bejelentette, kész lépéseket tenni a ZTE megmentése érdekében. A kínai hatóságok öt márkavédjegy használatát ítélték oda Trump lányának.

A döntés alapján bizonyos termékek kínai forgalmazására Ivanka Trump kizárólagos jogot nyert.

Ivanka már korábban is profitált abból, hogy ő az elnök lánya. A kínai hatóságok már tavaly több márkavédjegyet neki ítéltek, hármat például aznap, amikor Ivanka Hszi Csin-ping elnökkel vacsorázott apja Mar-a Largó-i golfpályáján.

A kínaiak máshogy is próbálják közvetlenül Trumpot lefizetni. Három nappal Trump ZTE-vel kapcsolatos bejelentése előtt a kínai állam félmilliárd dolláros hitelt adott egy olyan indonéziai vidámparknak, amiben Donald Trumpnak is van részesedése. (Via HuffPo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt