Dúró Dóra kész visszaadni parlamenti mandátumát

POLITIKA
2018 május 30., 07:43
comments 351

"Számomra tényleg a Jobbik egyben tartása volt a legfontosabb" - írja Facebook-posztjában Dúró Dóra azután, hogy a Jobbik frakciója kedden úgy döntött, kizárják a frakcióból. Dúró volt a frakció egyetlen tagja, aki csatlakozott a Jobbik tisztújító kongresszusán az elnökválasztáson alulmaradt Toroczkai László új pártplatformjához, illetve az elnökválasztáson Toroczkai helyetteseként indult.

link Forrás

"Méltósággal tudomásul veszem, de megdöbbentett a bajtársnak hitt frakciótársak konkrétumok nélküli, koncepciós döntése" - írta. Mint írta, Toroczkai és ő 46 százalékos támogatást kaptak a tisztújító kongresszuson, ami után ő reményét fejezte ki, hogy "az elnökség a mostani platform energiáját is be tudja csatornázni, helyet talál neki nemzeti néppártunkban". Akkor arról is beszélt, hogy ha a párt máshogy döntene, akkor ő kiszállna a platformból, mert neki a Jobbik egysége a legfontosabb. "Úgy látom, nem mindenki ezt a szempontot helyezi előtérbe" - írta.

Dúró arról is írt, hogy "sok csalódás után az elmúlt hónapokban már többször közeli realitássá vált számomra, hogy mással foglalkozzak, és el is kezdtem például intenzíven angolul tanulni, felsőfokú nyelvvizsgára készülve, hogy készen álljak egy civil életre" - írta.

link Forrás

Dúró kizárása után Toroczkai László is bejelentkezett a Facebookon. Bár nem túl konkrétan, de arra utalt, hogy Mi Magunk néven létrehozott platformja önállósulhat és új párttá alakulhat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.