És igen, sikerült: Szijjártó találkozott Pompeóval

külföld
2018 május 30., 17:32
A nagy pillanat.
photo_camera A nagy pillanat. Fotó: JIM LO SCALZO/MTI/MTVA

Az amerikai külügyminiszter magyar idő szerint szerda délután fogadta magyar kollégáját Washingtonban. Ez a legmagasabb szintű diplomáciai aktus a két ország között azóta, hogy Martonyi Jánost fogadta 2010-ben Hillary Clinton Washingtonban.

Szijjártó Péter a találkozó után a közmédiának azt mondta: megerősítették, hogy az Egyesült Államok természetes szövetségesesként tekint Magyarországra és az egész közép-európai térségre. Szijjártó biztosította amerikai partnerét arról, hogy „Magyarország nem fog beállni az Egyesült Államokat most már lassan hobbiszerűen bíráló európaiak sorába”.

Továbbra is együttműködünk rendkívül fontos külpolitikai kérdésekben, így az ENSZ-reform vonatkozásában és abban a tekintetben is, hogy Izraellel szemben tisztességes nemzetközi megközelítést szeretnének kivívni. Hozzátette: együttműködünk továbbá az illegális migráció és a terrorizmus elleni küzdelemben, valamint abban is, hogy világszerte a keresztény közösségeket megvédjük. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.