És igen, sikerült: Szijjártó találkozott Pompeóval

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A nagy pillanat.Fotó: JIM LO SCALZO/MTI/MTVA

Az amerikai külügyminiszter magyar idő szerint szerda délután fogadta magyar kollégáját Washingtonban. Ez a legmagasabb szintű diplomáciai aktus a két ország között azóta, hogy Martonyi Jánost fogadta 2010-ben Hillary Clinton Washingtonban.

Szijjártó Péter a találkozó után a közmédiának azt mondta: megerősítették, hogy az Egyesült Államok természetes szövetségesesként tekint Magyarországra és az egész közép-európai térségre. Szijjártó biztosította amerikai partnerét arról, hogy „Magyarország nem fog beállni az Egyesült Államokat most már lassan hobbiszerűen bíráló európaiak sorába”.

Továbbra is együttműködünk rendkívül fontos külpolitikai kérdésekben, így az ENSZ-reform vonatkozásában és abban a tekintetben is, hogy Izraellel szemben tisztességes nemzetközi megközelítést szeretnének kivívni. Hozzátette: együttműködünk továbbá az illegális migráció és a terrorizmus elleni küzdelemben, valamint abban is, hogy világszerte a keresztény közösségeket megvédjük. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.