Sára Botond: Józsefváros lakossága rendkívül homogén összetételű

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Nem túl izzasztó interjút adott a nyolcadik kerület alpolgármestere, Sára Botond a Demokratának. Az időközi választáson (melyet Kocsis Máté távozása miatt kell megtartani) polgármesterségért induló fideszes politikusnak olyan kérdésekre kellett csattanós választ adnia, mint például hogy 

„Minek köszönhető a közbiztonság látványos javulása?”. 

A beszélgetés nem sikerült túl izgalmasra, de van néhány mondat, amit nemcsak a nyolcker lakosai, de azok is tátott szájjal néznek majd, akik valaha jártak Józsefvárosban. Sára Botondot arról kérdezték, mennyiben változott a lakosság összetétele a fejlesztések hatására, mire meglehetősen váratlan módon azt felelte: 

„Józsefváros lakossága rendkívül homogén összetételű.” 

Tényleg nehéz eldönteni, hogy a helyiek kedvében járni akaró politikus miért mondja a fehérre, hogy fekete, de le van írva, nyoma van, hogy szerinte Budapest egyértelműen legsokszínűbb kerületének lakossága homogén. Innen tényleg felesleges tovább olvasni, de az talán még említést érdemel, hogy egy másik fontos demográfia megfigyelést tett az alpolgármester: „Kerületünkben 13 egyetem található, a lakosság egy része fiatalokból áll.” 


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.