Hőség és viharok jönnek jövő héten

időjárás
2018 június 03., 19:53
comments 59
Szászországban azért nincs strandidő, de a húsz fok feletti hőmérséklet rendkívül melegnek számít az ősz közepén. A lipcsei Clara Zetkin parkban piknikezők pinikeznek.
photo_camera Szászországban azért nincs strandidő, de a húsz fok feletti hőmérséklet rendkívül melegnek számít az ősz közepén. A lipcsei Clara Zetkin parkban piknikezők pinikeznek. Fotó: Sebastian Willnow/Picture-Alliance/AFP

Továbbra is meleg és mégis változékony idő lesz országszerte az az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint, amit vasárnap szemlézett az MTI. 

Hétfőn sok napsütés lesz gyakori felhőszakadásokkal, ami miatt Budapestre, Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Vas és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Napközben 27 és 31 fok között alakul a hőmérséklet, de a leghidegebb órákban is csak 13 és 19 fok közé hűl le a levegő. 

A kedd nagyjából ugyanilyen forgatókönyv szerint zajlik majd: nagy meleg, néha záporokkal, amiket kisebb széllökések kísérnek. Annyi változás lesz csupán, hogy erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés.

Szerdán elszórtabban lesz csak csapadék vagy zivatar. A hőmérséklet is tartja magát, sőt valamelyest mérséklődik a hőség: a minimumhőmérséklet szerdán 13-20, csütörtökön 12-18 fok között alakul, a nappali maximumok szerdán 24-30, csütörtökön 25-30 fok között alakulnak.

Pénteken napos idő lesz, de gyakori felhőszakadásokkal, akár jégeső is eshet. A hétvége is igen változékonyan alakul: napos lesz az idő, de záporokra és zivatarokra, jégesőre, olykor viharos széllökésekre is kell számítani. A leghidegebb órákban 15-21 fok lesz, napközben szombaton 32, vasárnap 30 fokig emelkedik a hőmérséklet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.