Ballagótarisznya helyett golyóálló pajzsot kaptak amerikai iskolások

Hátizsákra szerelhető ballisztikai pajzsot, vagyis golyófogót kaptak ballagásukra ajándékba egy philadelphiai általános iskola, a St. Cornelius nyolcadikos diákjai. A golyóálló pajzsot adományozó cég a tanárokra is gondolt, ők is kaptak a 25x30 centis, a hátizsákba illeszthető pajzsból.

A gyártócég, az Unequal Technologies tájékoztatása szerint pajzsuk sokféle golyót megfog, és még a késszúrásnak is ellenáll. Mondjuk az AR-15-ös félautomata gépkarabély nagy energiájú lövedékeit pont nem fogja meg a pajzsuk, pedig ez elég kedvelt fegyvere az iskolai, és úgy általában az amerikai ámokfutóknak, a februári, 17 halálos áldozatot követelő mészárlás elkövetője is ilyet használt. (Via AP)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.