Először viselt turbánt egy katona a brit királyi testőrség kötelékében

A 22 éves indiai származású brit katona, Charanpreet Singh Lallt érte az a megtiszteltetés, hogy miközben a királyi testőrség tagjaként felvonult, viselhette vallásának megfelelően fekete turbánját, míg a többi katona - a brit királyi hagyományoknak megfelelően - a hagyományos (mű) medveszőr kucsmát viselte.

Egy egész (mű) medvefarm sündörög egy ilyen ceremónián.Forrás: Guardian videó
Kövér László rémálma: Lall hagyományos fejfedőbenFotó: Guardian videó

A brit királyság most szombaton ünnepelte születésnapját, ilyenkor pedig a királyi testőrség több száz tagja megtartja a szokásos, a birodalom zászlóinak felvonultatását. A testőrség ünnepi egyenruhában feszít ilyenkor, vörös kabátban is fekete kucsmában.

Lall az AP-nek nyilatkozva elmondta, nagyon büszke, hogy ott lehetett.

„Remélem, figyeltek az emberek, és megértették, amit láttak: a történelmi fordulat jelentőségét. Remélem, hogy ezután még több ember - olyanok mint én, nemcsak szikhek, hanem más vallások követőei - felbátorodnak, és csatlakoznak a hadsereghez.

A 22 éves katona Punjabiban született Indiában, és babakorában költöztek Nagy-Britanniába.

Az eseményen három fontos dolog történt még a Guardian szerint: egy nőt letartóztattak, mert dobálózott valamivel; egy 79 éves veterán, nem mellesleg volt vezérkari főnök leesett a lováról, de jól van; Meghan Markle, Harry  herceg felesége először vett részt a ceremónián, mint a királyi család legfrisebb tagja. 

(Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.