Először viselt turbánt egy katona a brit királyi testőrség kötelékében

Tbg
hadsereg
2018 június 09., 15:17
comments 288

A 22 éves indiai származású brit katona, Charanpreet Singh Lallt érte az a megtiszteltetés, hogy miközben a királyi testőrség tagjaként felvonult, viselhette vallásának megfelelően fekete turbánját, míg a többi katona - a brit királyi hagyományoknak megfelelően - a hagyományos (mű) medveszőr kucsmát viselte.

Egy egész medvefarm sündörög egy ilyen ceremónián.
photo_camera Egy egész (mű) medvefarm sündörög egy ilyen ceremónián. Forrás: Guardian videó
Kövér László rémálma: Lall hagyományos fejfedőben
photo_camera Kövér László rémálma: Lall hagyományos fejfedőben Fotó: Guardian videó

A brit királyság most szombaton ünnepelte születésnapját, ilyenkor pedig a királyi testőrség több száz tagja megtartja a szokásos, a birodalom zászlóinak felvonultatását. A testőrség ünnepi egyenruhában feszít ilyenkor, vörös kabátban is fekete kucsmában.

Lall az AP-nek nyilatkozva elmondta, nagyon büszke, hogy ott lehetett.

„Remélem, figyeltek az emberek, és megértették, amit láttak: a történelmi fordulat jelentőségét. Remélem, hogy ezután még több ember - olyanok mint én, nemcsak szikhek, hanem más vallások követőei - felbátorodnak, és csatlakoznak a hadsereghez.

A 22 éves katona Punjabiban született Indiában, és babakorában költöztek Nagy-Britanniába.

Az eseményen három fontos dolog történt még a Guardian szerint: egy nőt letartóztattak, mert dobálózott valamivel; egy 79 éves veterán, nem mellesleg volt vezérkari főnök leesett a lováról, de jól van; Meghan Markle, Harry  herceg felesége először vett részt a ceremónián, mint a királyi család legfrisebb tagja. 

link Forrás

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.