Először viselt turbánt egy katona a brit királyi testőrség kötelékében

A 22 éves indiai származású brit katona, Charanpreet Singh Lallt érte az a megtiszteltetés, hogy miközben a királyi testőrség tagjaként felvonult, viselhette vallásának megfelelően fekete turbánját, míg a többi katona - a brit királyi hagyományoknak megfelelően - a hagyományos (mű) medveszőr kucsmát viselte.

Egy egész (mű) medvefarm sündörög egy ilyen ceremónián.Forrás: Guardian videó
Kövér László rémálma: Lall hagyományos fejfedőbenFotó: Guardian videó

A brit királyság most szombaton ünnepelte születésnapját, ilyenkor pedig a királyi testőrség több száz tagja megtartja a szokásos, a birodalom zászlóinak felvonultatását. A testőrség ünnepi egyenruhában feszít ilyenkor, vörös kabátban is fekete kucsmában.

Lall az AP-nek nyilatkozva elmondta, nagyon büszke, hogy ott lehetett.

„Remélem, figyeltek az emberek, és megértették, amit láttak: a történelmi fordulat jelentőségét. Remélem, hogy ezután még több ember - olyanok mint én, nemcsak szikhek, hanem más vallások követőei - felbátorodnak, és csatlakoznak a hadsereghez.

A 22 éves katona Punjabiban született Indiában, és babakorában költöztek Nagy-Britanniába.

Az eseményen három fontos dolog történt még a Guardian szerint: egy nőt letartóztattak, mert dobálózott valamivel; egy 79 éves veterán, nem mellesleg volt vezérkari főnök leesett a lováról, de jól van; Meghan Markle, Harry  herceg felesége először vett részt a ceremónián, mint a királyi család legfrisebb tagja. 

(Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.