Lerúgta az anyja lépét egy férfi, mert az nem engedte, hogy odaköltöztesse a barátnőjét a családi házba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Tatabányai Törvényszék 2 év 8 hónap fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki nagy erővel hasba rúgta édesanyját egy veszekedés közben a szülei családi házában - közölte a törvényszék.

A férfi többszörös visszaeső, épp a börtönből való szabadulása után költözött a szülei lakásába. Folyamatosan konfliktusai voltak édesanyjával, aki

nem engedte, hogy a vádlott a barátnőjét is odaköltöztesse a családi házba.

Ennek ellenére 2017. október 4-én a vádlott a saját és a barátnője holmijait tartalmazó csomagokkal érkezett a szülői házhoz. Az édesapja beengedte, az édesanyja azonban ismételten kijelentette, hogy a vádlott barátnője nem költözhet a házukba.

A férfi ettől indulatba jött, odaugrott az ülő édesanyjához, és nagy erővel megrúgta.

A nő még másnap is rosszul volt, ezért orvoshoz ment, itt az állapota miatt azonnal mentőt hívtak hozzá. Kiderült, hogy lépsérülést szenvedett, amely miatt el is kellett távolítani a lépét. A lép sérülése életveszélyes sérülésnek minősül, szakszerű orvosi ellátás nélkül a sértett meg is halhatott volna.

A büntetés kiszabása során a törvényszék figyelembe vette, hogy a vádlott a cselekményt olyan kóros elmeállapotban (személyiségzavar) követte el, amely közepes fokban korlátozta a cselekménye következményeinek felismerésében. Az ítélet nem jogerős, a vádlott, a védő és az ügyész is 3 nap gondolkodási időt kért a nyilatkozat megtételére.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.