Orosz győzelmet jósolt az oroszok vébéjós macskája, Achilles

futball
2018 június 14., 11:02
comments 89

Hazahúzott a szíve az oroszok vébéjós macskájának:

Achiles, a főállásában a szentpétervári Ermitázs rágcsálóirtó munkatársa az orosz zászlóval díszített macskatápba evett bele. 

"Achilles szereti a hazáját, nem jósolhatott mást" - mondta erről az Ermitázs állatorvosa, Achilles gondozója, Ánya Kondratyeva.

Achillest nem most rángatták elő a múzeum raktárából, tavaly nyáron már bizonyította jósképességeit, amikor a vébé főpróbájaként megrendezett Kondöderációs kupa több eredményét is eltalálta.

A világbajnokságoknak, nagyobb sporteseményeknek 2010 óta kötelező szereplője az eredményjós állat, miután akkor Paul, a polip 14 meccsből 12 nyertesét is eltalálta. 2014-ben már versenyt futottak az állatkertek, hogy az ő jósképességűnek képzelt állatukkal foglalkozzon a sajtó. A nagy rivalizálás eredményeként egyik se lett olyan híres, mint Paul, pedig volt köztük pingvin, makákó és törpeszamár is. (Via Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.