Orosz győzelmet jósolt az oroszok vébéjós macskája, Achilles

Hazahúzott a szíve az oroszok vébéjós macskájának:

Achiles, a főállásában a szentpétervári Ermitázs rágcsálóirtó munkatársa az orosz zászlóval díszített macskatápba evett bele. 

"Achilles szereti a hazáját, nem jósolhatott mást" - mondta erről az Ermitázs állatorvosa, Achilles gondozója, Ánya Kondratyeva.

Achillest nem most rángatták elő a múzeum raktárából, tavaly nyáron már bizonyította jósképességeit, amikor a vébé főpróbájaként megrendezett Kondöderációs kupa több eredményét is eltalálta.

A világbajnokságoknak, nagyobb sporteseményeknek 2010 óta kötelező szereplője az eredményjós állat, miután akkor Paul, a polip 14 meccsből 12 nyertesét is eltalálta. 2014-ben már versenyt futottak az állatkertek, hogy az ő jósképességűnek képzelt állatukkal foglalkozzon a sajtó. A nagy rivalizálás eredményeként egyik se lett olyan híres, mint Paul, pedig volt köztük pingvin, makákó és törpeszamár is. (Via Telegraph)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.