Szigorúbban büntetheti a illegális airbnb-ket a NAV

A feketén airbnb-zők mostantól nem úszhatják meg az elmaradt adó utólagos megfizetésével, hanem eho-t, szja-t és áfát is kell fizetniük, ráadásul emelt összegű adóbírság, késedelmi pótlék, sőt, a bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatt akár egymillió forintos mulasztási bírság is kiszabható rájuk, írja a Világgazdaság

A lap szerint az Európai Bíróság is jogosnak találta a NAV bírságolási gyakorlatát, így az adóhatóság akár az árbevétel felét is elviheti. Megjegyzik, hogy a rövid távú szolgáltatást egyszerűbb és kedvezményes adófizetéssel igyekszik fehéríteni az állam, de is burjánzik a területen az illegális tevékenység.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.