Török légicsapás iraki kurdokra

Török harci gépek csapást mértek a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) egyik találkozójára az iraki Kandíl-hegységben, és a szervezet több magas beosztású tagját megölhették – közölte szombaton Recep Tayyip Edrogan török államfő.

Erdogan biztos abban, hogy sikerült csapást mérni a szervezetre. Mint mondta: az akció eredményét a következő órákban ismerteti majd a hadsereg. Törökországban a kurd függetlenségi pároto terrorszervezetként tartják nyilván, Erdogan közleménye is csak így hivatkozik a PKK-ra. A török hadsereg szerint a terrorszervezet vezetése az irak-iráni határ közelében húzta meg magát, ezért többször is csapást mértek az elmúlt hetekben a térségre. A környéken, Észak-Irakban török katonák is állomásoznak.

Irakban a kurd erők az Egyesült Államok szövetségeseiként harcolnak, és de facto autonóm területet hoztak létre az ország északi-keleti részén, amely Törökországgal dél-keletről határos. Az új iraki alkotmány szerint a négy kormányzóságból álló kurd régió az ország önálló föderációja. (via MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.