Török légicsapás iraki kurdokra

külföld
2018 június 16., 21:43
comments 89

Török harci gépek csapást mértek a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) egyik találkozójára az iraki Kandíl-hegységben, és a szervezet több magas beosztású tagját megölhették – közölte szombaton Recep Tayyip Edrogan török államfő.

Erdogan biztos abban, hogy sikerült csapást mérni a szervezetre. Mint mondta: az akció eredményét a következő órákban ismerteti majd a hadsereg. Törökországban a kurd függetlenségi pároto terrorszervezetként tartják nyilván, Erdogan közleménye is csak így hivatkozik a PKK-ra. A török hadsereg szerint a terrorszervezet vezetése az irak-iráni határ közelében húzta meg magát, ezért többször is csapást mértek az elmúlt hetekben a térségre. A környéken, Észak-Irakban török katonák is állomásoznak.

Irakban a kurd erők az Egyesült Államok szövetségeseiként harcolnak, és de facto autonóm területet hoztak létre az ország északi-keleti részén, amely Törökországgal dél-keletről határos. Az új iraki alkotmány szerint a négy kormányzóságból álló kurd régió az ország önálló föderációja. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.