Borzalmas meccsen verték a svédek Koreát

futball
2018 június 18., 14:14
comments 25

Az élet igazságtalansága, hogy a végén valaki 3 pontot kapott azért, ami hétfőn kora délután a svédek és a koreaiak között történt.

A németek Mexikó elleni veresége után egészen nagy tétje lett a svéd-koreainak, ami ennek megfelelően heves tempóban kezdődött.

photo_camera Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

Hamar kialakult, ki miben bízik. Svédország a felívelt, majd lefejelt labdákban, Korea pedig a Szonnak vagy a szélsőknek adott, majd középre passzolt beadásszerűségekben. Mindkét megoldás egyszerre primitív, és olyan, amire könnyű felkészülni. Ennek megfelelően ez lett a vébé első olyan meccse, ahol az első 20 percben nem volt kapuralövés.

[ Error: Hiányzó widget ]

Utána sem sok, tervezett, élvezetes játék pedig lényegében semennyi. 

Az volt az érdekes, hogy mindkét válogatott sokat futott és sűrűn próbálkozott, de ezt annyira végtelenül egysíkúan tették, hogy azt nehéz volt nemhogy élvezni, de akárcsak elviselni is. A színvonal óriási visszaesést jelentett az eddigiekhez képest. Egyik csapat és szövetségi kapitány sem volt képes újítani. De minimálisan sem: a 7. percben pontosan ugyanaz folyt, mint a 87.-ben.

Granqvist 11-ese
photo_camera Granqvist 11-ese Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

A tizenegyes olyan szituációból született, ami jellemző volt az egész meccsre: egy elrontott akció után a labda visszapattant a svédekhez, jött a beadás balról, a koreai kapus csak közelre tudta kiütni, hogy a felszabadítás közben elessen egy svéd a védő lábában. A bíró közel állt, egyértelműen mutta, hogy nem volt semmi, majd egy perc múlva megállította a játékot. 

Korea közben simán gólt lőhetett volna. De a végén nem ez történt, hanem az ellenkezője. A visszajátszásokból látszott, hogy tényleg tizenegyes volt. De ezen a meccsen ez volt a legnagyobb izgalom: korea kapura sem tudott lőni a végéig, a svédek meg vagy elrontották a passzaikat, vagy íveltek egy reménytelent.

photo_camera Marcus Berg a svéd szurkolókkal ünnepel Fotó: DIMITAR DILKOFF/AFP
photo_camera A koreai játékosok pedig éppen ellenkezőleg. Fotó: JOHANNES EISELE/AFP


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.