Nem fogadta el a Budweiser „meccs embere” díját az egyiptomi kapus, mert muszlim hite tiltja az alkoholt

futball
2018 június 18., 08:36

Mohamed El-Senavi az Uruguay elleni csoportmeccsen
photo_camera Mohamed El-Senavi az Uruguay elleni csoportmeccsen Fotó: ALEXANDR KRYAZHEV/NOTIMEX

A vereség dacára is az egyiptomi kapus Mohamed El-Senavit választotta a mérkőzés legjobbjának a 2018-as orosz vébé egyik fő szponzora, a Budweiser sörgyártó. A meccsek után a legjobbakat egy nagy Bud felirat előtt köszöntik a szervezők, ahol átvehetik a díjat. 

El-Senavi visszautasította az elsimerést, mert muszlim hite tiltja az alkoholfogyasztást, és nem tartotta vállalhatónak, hogy elfogadja a trófeát. 

A világbajnokságon több muszlim-többségű ország is szerepel, Egyiptom mellett Irán, Marokkó, Szaúd-Arábia, Szenegál és Tunézia is ilyen, de a lakosság közel fele Nigériában is a muszlim hitet követi, de európai sztárok között is vannak hívők, úgyhogy könnyen lehet, hogy nem ez volt az utolsó ilyen affér a tornán. 

Az egyiptomi sportigazgató Ihab Leheta az AP-nek arról beszélt, hogy El-Senavi udvariasságból néhány szót mondott a riporternek a meccs után, sőt, kép is készült róla, de a kupát nem fogadta el. 

A csapatnál egyébként nincs előírás az ilyen esetekre, a játékosok saját hitük és belátásuk szerint cselekedhetnek. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.