Nem fogadta el a Budweiser „meccs embere” díját az egyiptomi kapus, mert muszlim hite tiltja az alkoholt

Mohamed El-Senavi az Uruguay elleni csoportmeccsenFotó: ALEXANDR KRYAZHEV/NOTIMEX

A vereség dacára is az egyiptomi kapus Mohamed El-Senavit választotta a mérkőzés legjobbjának a 2018-as orosz vébé egyik fő szponzora, a Budweiser sörgyártó. A meccsek után a legjobbakat egy nagy Bud felirat előtt köszöntik a szervezők, ahol átvehetik a díjat. 

El-Senavi visszautasította az elsimerést, mert muszlim hite tiltja az alkoholfogyasztást, és nem tartotta vállalhatónak, hogy elfogadja a trófeát. 

A világbajnokságon több muszlim-többségű ország is szerepel, Egyiptom mellett Irán, Marokkó, Szaúd-Arábia, Szenegál és Tunézia is ilyen, de a lakosság közel fele Nigériában is a muszlim hitet követi, de európai sztárok között is vannak hívők, úgyhogy könnyen lehet, hogy nem ez volt az utolsó ilyen affér a tornán. 

Az egyiptomi sportigazgató Ihab Leheta az AP-nek arról beszélt, hogy El-Senavi udvariasságból néhány szót mondott a riporternek a meccs után, sőt, kép is készült róla, de a kupát nem fogadta el. 

A csapatnál egyébként nincs előírás az ilyen esetekre, a játékosok saját hitük és belátásuk szerint cselekedhetnek. (Washington Post)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.