Eladják a diktátor luxusjárműveit, a pénzt az egészségügyre fordítják

külföld
2018 június 29., 06:04

Magánrepülőgépeket, luxusautókat hagyott maga mögött Gambia volt elnöke, Yahya Jammeh, amikor tavaly elmenekült az országból. A rendkívül szegény ország jelenlegi vezetése úgy döntött, pénzzé teszi Jammeh luxusjárműveit, a bevételt pedig az egészségügy fejlesztésére és oktatási programokra költik. Összesen öt repülőgépről és 30 luxusautóról van szó, ezek között vannak Rolls-Royce-ok és egy Bentleyk is. Most mindet vastag por teríti be. 

photo_camera Fotó: CLAIRE BARGELES/AFP

A nyugar-afrikai ország kormánya azt reméli, legalább 10 millió dollárt sikerül így a költségvetésbe hajtani. Jammeh két évtizeden át sanyargatta a gambiaiakat, híresen korrupt volt, és semmibe vette az emberi jogokat. 

link Forrás

(AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.