Hatéves kislánynak mutogatta magát egy 61 éves brit férfi egy belvárosi templomban

bűnügy
2018 július 06., 06:37
comments 44

Egy 61 éves brit férfi a vád szerint egy 6 éves kislány előtt mutogatta magát szeméremsértő módon az egyik belvárosi templomban - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a Budapesten élő brit állampolgár 2016. április 3-án nappal bement egy V. kerületi templomba. Ugyanebben az időben a templomban tartózkodott a vádlott által is tudottan, 14. életévét be nem töltött kislány is.

A férfi a vád szerint templom épületében, nemi vágyának felkeltése céljából magát a kiskorú sértett előtt szeméremsértő módon mutogatta. Ezután a vádlott megkérte a lányt arra, hogy a történtekről ne tegyen említést a szüleinek.

A vád szerinti cselekmény - a sértett életkora miatt (14 év alatti) - szeméremsértés súlyosabb esetének minősül, és a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A jelenleg is lakhelyelhagyási tilalom alatt álló terhelttel szemben a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.