Illetlenkedésért letartóztatták Stormy Danielst

Letartóztatták Stormy Daniels pornószínésznőt az ohiói Colombusban. Daniels, polgári nevén Stephanie Clifford éppen perben áll az Egyesült Államok elnökével, Donald Trumppal, aki hallgatási pénzt fizetett neki azért, hogy titokba tartsa évekkel ezelőtti afférjukat. Clifford azért perel, hogy feloldják a titoktartási kötelezettsége alól, és végre elmondhassa a történetét, aminek elhallgatásáért 130 ezer dollárt kapott Trump ügyvédjétől, az orosz maffiával is kapcsolatban álló Michael Cohentől.

Ebből amúgy elég nagy kalamajka van, mert Cohen először azt állította, hogy Trump tudtán kívül fizetett Cliffordnak. Csakhogy ez, mivel a 2016-os elnökválasztási kampány idején történt a tranzakció, illegális kampánytámogatásnak minősülne. Trump stábja ezért gyorsan előállt az új magyarázattal: Trump csak kölcsön kapta a pénzt Cohentől, és tartozását azóta rendezte is. Csakhogy ezt meg nem vallotta be az adóbevallásában, így ez is bűncselekménynek minősülne. Ez a módszer, vagyis az élből tagadás, majd a hazugság a feltárt tényekhez igazgatása a Trump stáb működési alapelvének tűnik, ugyanez történt az ifj. Trump és a Kreml ügyvédjének találkozójával is, amiről két napon belül három, egymásnak is gyökeresen ellentmondó, írásos nyilatkozatot tettek.

Clifford jogi képviselője, Michael Avenatti szerint az ügyfele elleni vád politikailag motivált koholmány. Danielst egy obskurus ohiói törvény, a "közösségvédelmi törvény" alapján azzal vádolják, hogy illetlenül viselkedett. A törvény tilja, hogy bárki megérintsen egy meztelen vagy félmeztelen táncost, kivéve ha rokonok.

Clifford egy sztriptízbárban lépett fel, Avenatti szerint az egyik vendég az előadás során "nem szexuális jelleggel ért hozzá". (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.