Életfogytiglani börtönt kapott egy férfi, aki a négyéves György herceg elleni merényletre biztatott másokat

külföld
2018 július 13., 14:38
comments 125

Pénteken életfogytig tartó börtönre ítélték az a brit állampolgárságú férfit, aki a négyéves György herceg elleni merényletre szólított fel. Így minimum 25 évet kell ülnie. A 32 éves Husnain Rashid lehetséges célpontokról közölt információkat a Telegramon, és arra biztatta a dzsihádistákat, hogy világszerte kövessenek el merényleteket.

Az ügyészség szerint a lehetséges célpontok között volt Vilmos herceg és Katalin hercegné négyéves fia, György herceg is, aki most harmadik a brit trónöröklési rendben. Rashid megadta annak a délnyugat-londoni iskolának a címét is, ahová a kis György szeptember óta jár.

György herceg szüleivel
photo_camera György herceg szüleivel Fotó: Richard Pohle/AP

Bár Rashid először tagadta a vádakat, de végül a tárgyalás során négy terrorizmussal kapcsolatos vádpontban bűnösnek vallotta magát. Az ügyészség szerint a korábban webdesignerként dolgozó, munkanélküli férfi az elmúlt 18 hónapban propagandaanyagokat gyártott a merényletekre készülő dzsihádistáknak. A New York-i Sixth Avenue-ről is készített egy térképet, amihez azt írta: „New York Halloween-buli. Felkészültetek? Visszaszámlálás indul.” De a célpontok között voltak a zsidó közösségek épületei és kormányzati épületek is. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.