Életfogytiglani börtönt kapott egy férfi, aki a négyéves György herceg elleni merényletre biztatott másokat

Pénteken életfogytig tartó börtönre ítélték az a brit állampolgárságú férfit, aki a négyéves György herceg elleni merényletre szólított fel. Így minimum 25 évet kell ülnie. A 32 éves Husnain Rashid lehetséges célpontokról közölt információkat a Telegramon, és arra biztatta a dzsihádistákat, hogy világszerte kövessenek el merényleteket. 

Az ügyészség szerint a lehetséges célpontok között volt  Vilmos herceg és Katalin hercegné négyéves fia, György herceg is, aki most harmadik a brit trónöröklési rendben. Rashid megadta annak a délnyugat-londoni iskolának a címét is, ahová a kis György szeptember óta jár. 

György herceg szüleivelFotó: Richard Pohle/AP

Bár Rashid először tagadta a vádakat, de végül a tárgyalás során négy terrorizmussal kapcsolatos vádpontban bűnösnek vallotta magát. Az ügyészség szerint a korábban webdesignerként dolgozó, munkanélküli férfi az elmúlt 18 hónapban propagandaanyagokat gyártott a merényletekre készülő dzsihádistáknak. A New York-i Sixth Avenue-ről is készített egy térképet, amihez azt írta: „New York Halloween-buli. Felkészültetek? Visszaszámlálás indul.” De a célpontok között voltak a zsidó közösségek épületei és kormányzati épületek is. (Reuters)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.