Áramszünet miatt elmaradt a kenyai áramszolgáltató 1,2 milliárdos sikkasztással gyanúsított vezetőinek a meghallgatása

külföld
2018 július 17., 09:35
comments 23

Egyel több napot kell zárkájukban várakozniuk a kenyai áramszolgáltató, a Kenya Power 1,2 milliárd forintos sikkasztással gyanúsított vezetőinek, mert

bírósági meghallgatásuk egy áramszünet miatt félbeszakadt.

A bíróság épületében hirtelen koromsötét lett, így nem lehetett lefolytatni a tárgyalást.

Ken Tarus vezérigazgató és elődje, Ben Chumo, továbbá a vállalat nyolc másik vezetője a vád szerint szabálytalanul ítélt oda szerződéseket alvállalkozóknak, például azoknak is, akik 1,2 milliárd forint (408 millió kenyai shilling) értékben szállítottak le használhatatlan transzformátorokat a cégnek. (Via The Star)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.