Trump közölte: Rosszul fogalmazott a Putyinnal közös sajtótájékoztatón

Kongresszusi törvényhozókkal folytatott keddi megbeszélésen jelentette ki Donald Trump:

mégis elfogadja a hírszerzési szervek megállapításait a témában, történt orosz beavatkozás a 2016-os amerikai elnökválasztásokba.

A zártkörű megbeszélés elejére engedtek be pár újságírót, akik még azt is hallhatták a kijelentését azzal nyomatékosítja az elnök, hogy 

támogatja és továbbra is bízik az amerikai elhárításban és titkosszolgálatokban. 

Mindezt azután, hogy előző nap a Putyinnal közös Helsinkiben tartott sajtótájékoztatón egészen mást mondott. 

Helsinkiben a sajtótájékoztatón Trumpot az orosz beavatkozásról kérdezték, arról, hogy az amerikai hírszerzés szerint Putyinék megpróbálták befolyásolni az elnökválasztás eredményét. Az amerikai elnök ekkor azt mondta:

„Nem látom annak okát, amiért így kellett volna legyen [amiért az oroszok beavatkoztak volna], Putyin elnök nagyon határozottan és erősen mondta ma, hogy nem ők voltak.”

Ebből a mondatból óriási botrány lett, sokan azt a következtetést vonták le belőle, hogy ez elnök jobban bízik Putyinban mint a saját hírszerzésében.

Ezt próbálta ma Trump kiigazítani azzal, hogy csak rosszul fogalmazott, és valójában azt akarta mondani a közös sajtótájékoztatóm, hogy

Nem látja okát, amiért ne ők [az oroszok] lettek volna [akik megpróbáltak beavatkozni a választásba]

Ezzel együtt Trump továbbra is arról beszélt, hogy az oroszok akciója semmiképpen sem befolyásolta a választás végeredményét.

Trump a keddi Fehér Házban tartott találkozón részletesen beszélt az orosz elnökkel való négyszemközti tárgyalásról is. Elmondása szerint szó volt Észak-Koreáról, Szíriáról és Iránról is. Ezekben a témákban szerinte sikerült előbbre lépni. Hogy pontosan hogyan és miként, nem tudni. Kijelentette: reménykedik, hogy "újra sikerül megállapodást kötni Iránnal, igaz, az is lehet, hogy nem." Észak-Korea ügyét pedig úgy látja, hogy "nem kell sietni, van időnk."

(Reuters)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.