A Street Fighter rendezője szerint a forgatás alatt Jean-Claude Van Damme végig teljesen be volt kokózva

2018 július 18., szerda 7:44
102

Méltán áll 3,8 ponton az IMDB-n a Street Fighter – Harc a végsőkig című 1994-es klasszikus, ami minimum annyira rossz film, mint bármelyik videoadaptáció.

A főbb szerepekben Jean-Claude Van Damme, Raul Julia és Kylie Minogue volt látható Fotó: Photo12/AFP

A rendező, Steven E. de Souza és a film több szereplője a Guardiannek mesélt arról, mekkora káosz volt a forgatáson. Ennek fényében viszont már azt is lehetne mondani, hogy egész jó lett a film.

A később Mulan hangját adó Ming-Na Wen például kigyúrta magát a forgatásra, és úgy emlékszik vissza, hogy az egyik színésszel nagyon jóban lettek, aztán szórakozás közben úgy megütötte a férfit, hogy az elsírta magát. Egyes mellékszereplők pedig nem is műanyag, filmes kellékekkel, hanem igazi késekkel hadonásztak a kamerák előtt.

A főszereplő, az amerikai Guile ezredest alakító (belga) színész, Jean-Claude Van Damme pedig a rendező szerint nagyjából végig teljesen be volt kokózva. Van Damme akkoriban akkora függő volt, hogy naponta kb. 10 ezer dollárnyi kokót szerzett be, így érthető, hogy a forgatás egy rémálom volt. A stúdió ugyan kirendelt egy felügyelőt, hogy kordában tartsa Van Damme-ot, de a rendező szerint a férfi rossz hatással volt a színészre.

Jean-Claude Van Damme és Raúl Juliá összecsapása Fotó: Photo12

Van Damme annyiszor jelentett beteget, hogy a rendező folyton a forgatókönyvet bújta, hogy addig is találjon valamit, amit leforgathat, amíg a világ egyik legnagyobb akciófilmsztárját várják. Kétszer elengedték Hongkongra is, akkor napokat késett. (2012-ben pedig azt állította, hogy a forgatáson Kylie Minogue a szeretője volt.)

Voltak egyéb problémák is, például:

  • Thaiföldön forgattak, ahol épp puccstól lehetett tartani
  • A költségek nagy része Van Damme-ra és Raúl Juliára mentek el, így pedig nem volt elég pénz vagy idő mindenkit rendesen felkészíteni a harci jelenetekre.
  • Ráadásul összevissza vették fel a jeleneteket, így a színészek nem igazán értették, hogy mi folyik körülöttük.

Roshan Seth elmondta, hogy nem ismerte a karakterét, nem ismerte a videojátékot, fogalma sem volt, mit csinál: „Egy őrült tudóst kellett eljátszanom. Arra gondoltak: »Egyáltalán miféle tudománnyal foglalkozom, és mi mégis miatt vagyok mérges?”

Raúl Juliá és Wes Studi Fotó: Photo12

A 35 milliós gyártási költségű film egyébként a szörnyű kritikák ellenére is 100 milliós bevételt ért el, tehát pénzügyileg masszívan sikeres lett. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt