Donald Trump bekamuzta, hogy Erzsébet életében először az ő tiszteletére szemlélte meg saját díszőrségét

Donald Trump a jelek szerint képtelen igazat beszélni, még a legjelentéktelenebb apróságokról is kényszeresen hazudnia kell. Trump a múlt héten, a brüsszeli NATO-csúcs után, a hétfői helsinki orosz-amerikai csúcstalálkozó előtt Nagy-Britanniába látogatott, ahol fogadta II. Erzsébet királynő is. És, ahogy az már lenni szokott, a nagy alkalomra felvonult a díszőrség is, amit a királynő Trump társaságában meg is szemlélt.

A jelenet instant klasszikus lett, mert a felvételek tanulsága szerint a királynő megpróbálta megtanítani Trumpot helyesen járni. A kívülálló megfigyelőnek ez kínosnak tűnhetett. Nem úgy Trumpnak, aki lelkendezve nyilatkozott róla, hogy milyen remek a viszonya a királynővel - bár a hírek szerint a királyi család tagjai nagy versenyben voltak azért, hogy elkerüljék a találkozót Trumppal, a trónörökös Károly, és az utódlási sorban őt követő idősebb fia, Vilmos például kerek-perec kijelentették, hogy mivel Trump látogatása nem minősül hivatalos állami látogatásnak, így nekik nem kötelességük fogadniuk az amerikai elnököt, így nem is fogják.

De nem is ez a legviccesebb Trump nyilatkozatából, hanem a kényszeres nagyotmondás. "Találkoztunk a királynővel, aki abszolút csodálatos figura. Megszemléltük a díszőrséget, mint mondják, hetven éve először volt ilyen" - mondta.

Hogy mi az anyám kínjára gondolhatott, amikor kibugyogtak a száján ezek a szavak, csak ő tudhatja. "Ez nyilvánvalóan teljes kitaláció" - kommentálta Trump kijelentését Richard Fitzwilliams, aki szerint "bevett szokás, hogy a királynő a látogató állam- és kormányfőkkel megtekinti a díszőrséget". Vagyis évente többször is megesik ez. Arról már nem is beszélve, hogy hetven éve Erzsébet még csak 22 éves volt, és nem is volt még királynő. (Via The Independent)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.