Erőszakos posztjai miatt kirúgta sztárrendezőjét a Disney

Péntek délután a Disney közleményben jelentette be, hogy megválnak James Gunntól, a Galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy) blockbuster-sorozat rendezőjétől vállalhatatlan Twitter-posztjai miatt. Gunn rendezte a trilógia első két részét, és ő rendezte volna a sorozat befejező darabját is. 

James GunnFotó: Evgenya Novozhenina/Sputnik

Gunn régi tweetjei csütörtökön kezdtek el nagy sebességgel terjedni a weben, ezek közül többet a rendező időközben törölt is. Ezekben Gunn viccet csinál a pedofíliából, a szexuális erőszakból, és a stúdió szerint ez még ilyen távolságból is vállalhatatlan számukra, így felbontják szerződéseiket. 

„Az offenzív attitűd, ami ezekből a posztokból sugárzik, összeegyeztethetetlen a stúdió értékeivel” - írta a közleményben Alan Horn Disney-elnök.  

A régi posztok azután kezdtek terjedni, hogy Gunn belekötött Mark Duplass rendezőbe, amiért védelmébe vette a szélsőséges véleményeiről ismert politikai újságíró (volt breitbartos) Ben Shapirót. (Duplass később visszakozott.)

Csütörtökön Gunn egy tweetben azzal védte a kemény posztokat, hogy filmjeiben is gyakran feszegette a tabukat, de filmrendezőként és alkotóként is meghaladta már korábbi önmagát. A stúdió nem értékelte a mosakodós posztot, ettől függetlenül is felbontotta a rendező szerződését. (Vox)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.