Trump lánya leáll a sajátmárkás ruhák gyártásával

divat
2018 július 24., 16:40
comments 43

Ivanka Trump nevéről elkeresztelt ruhamárka képviselői közleményben jelentették be, hogy vége, befejezik a termékek gyártását. Az amerikai elnök lánya több mint egy éve hagyta ott a céget, amikor a Fehér Házban lett vezető tanácsadó, most pedig 17 hónappal később úgy döntött, hogy meg is szüntetni a termelést. 

photo_camera Fotó: DREW ANGERER/AFP

A márkát még 2014-ben hívta életre, és Donald Trump megválasztása után többször is komoly visszhangja volt a vállalkozásnak: például komoly bojkottot is szerveztek a termékek iránt, ahogy azon is sokan élcelődtek, hogy egyes ruhákat és kiegészítőket Kínában gyártatott le. 

Sajtóhírek szerint Ivanka Trumpot a közelmúltban különösen frusztrálta, hogy a Fehér Házban viselt tisztsége miatt sok nehézséget okozott a számára, hogy elkerülje az összeférhetetlen szituációkat. Úgy tudni, több megkötést is megszabott a vállalat számára, amikor Washingtonba költözött, így a vállalat nem terjeszkedhetett külföldön, és minden új, belföldi partnerrel kötött megállapodáshoz a személyes jóváhagyása kellett. 

A közlemény szerint ezek a megkötések korlátozták a vállalat növekedési lehetőségeit, és a legtisztességesebb megoldás a partnereikkel és alkalmazottaikkal szemben ezért a befejezés lett. A vállalat közleménye szerint ugyanakkor a döntésnek semmi köze a márka teljesítményéhez, Ivanka személyes döntéséről van szó, ami azon alapult, hogy határozatlan ideig Washingtonban kíván maradni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.