Trump lánya leáll a sajátmárkás ruhák gyártásával

Ivanka Trump nevéről elkeresztelt ruhamárka képviselői közleményben jelentették be, hogy vége, befejezik a termékek gyártását. Az amerikai elnök lánya több mint egy éve hagyta ott a céget, amikor a Fehér Házban lett vezető tanácsadó, most pedig 17 hónappal később úgy döntött, hogy meg is szüntetni a termelést. 

Fotó: DREW ANGERER/AFP

A márkát még 2014-ben hívta életre, és Donald Trump megválasztása után többször is komoly visszhangja volt a vállalkozásnak: például komoly bojkottot is szerveztek a termékek iránt, ahogy azon is sokan élcelődtek, hogy egyes ruhákat és kiegészítőket Kínában gyártatott le. 

Sajtóhírek szerint Ivanka Trumpot a közelmúltban különösen frusztrálta, hogy a Fehér Házban viselt tisztsége miatt sok nehézséget okozott a számára, hogy elkerülje az összeférhetetlen szituációkat. Úgy tudni, több megkötést is megszabott a vállalat számára, amikor Washingtonba költözött, így a vállalat nem terjeszkedhetett külföldön, és minden új, belföldi partnerrel kötött megállapodáshoz a személyes jóváhagyása kellett. 

A közlemény szerint ezek a megkötések korlátozták a vállalat növekedési lehetőségeit, és a legtisztességesebb megoldás a partnereikkel és alkalmazottaikkal szemben ezért a befejezés lett. A vállalat közleménye szerint ugyanakkor a döntésnek semmi köze a márka teljesítményéhez, Ivanka személyes döntéséről van szó, ami azon alapult, hogy határozatlan ideig Washingtonban kíván maradni. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.