Gyújtogatás okozhatta a gyilkos görög erdőtüzet

Komoly jelek utalnak arra, hogy szándékos gyújtogatás okozta a 83 ember életét követelő erdőtüzeket Görögországban - jelentette be csütörtökön a görög polgári védelmi miniszter. 

Fotó: Menelaos Myrillas/SOOC

A tárcavezető szerint a műholdas felvételek elemzése és a helyszínen végzett vizsgálatok arra utalnak, hogy a hétfőn rövid időn belül több helyen felcsapó tüzeket gyújtogatás okozta. Állítása szerint tanúvallomások is bizonyítják ezt, de nem fejtette ki, hogy ezek pontosan mire vonatkoznak.

Közben 83-ra emelkedett a görögországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma, és több tucatnyi embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A halottak között van egy ír és egy belga állampolgár is.

Fotó: ANGELOS TZORTZINIS/AFP

300 tűzoltó és önkéntes még most is oltja a tüzeket. Mintegy 500 ház égett le, és vannak olyanok, amelyekbe még nem jutottak be, ott további áldozatok lehetnek. (Reuters, MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.