Gyújtogatás okozhatta a gyilkos görög erdőtüzet

külföld
2018 július 26., 19:51
comments 76

Komoly jelek utalnak arra, hogy szándékos gyújtogatás okozta a 83 ember életét követelő erdőtüzeket Görögországban - jelentette be csütörtökön a görög polgári védelmi miniszter. 

photo_camera Fotó: Menelaos Myrillas/SOOC

A tárcavezető szerint a műholdas felvételek elemzése és a helyszínen végzett vizsgálatok arra utalnak, hogy a hétfőn rövid időn belül több helyen felcsapó tüzeket gyújtogatás okozta. Állítása szerint tanúvallomások is bizonyítják ezt, de nem fejtette ki, hogy ezek pontosan mire vonatkoznak.

Közben 83-ra emelkedett a görögországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma, és több tucatnyi embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A halottak között van egy ír és egy belga állampolgár is.

photo_camera Fotó: ANGELOS TZORTZINIS/AFP

300 tűzoltó és önkéntes még most is oltja a tüzeket. Mintegy 500 ház égett le, és vannak olyanok, amelyekbe még nem jutottak be, ott további áldozatok lehetnek. (Reuters, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.